2019-09-06
Introduktionsträff för unga elitsatsande.

Svenska Karate och fullkontaktförbundet (SKOFF) erbjuder sina medlemmar möjligheterna att delta på Kampsportsförbundets elitsatsning.

Riksidrottsförbundet (RF) där alla idrotter är anslutna, ger idrotterna möjlighet att få stöd och flera fina förmåner för elitsatsning om man uppfyller kraven.  SKOFF tillsammans med kampsportsförbunet har gjort en elitsatsning för seniorer. Det arbetet fortsätter nu och de första juniorerna har blivit inbjudna till en introduktionsträff. Målsättningen är att det skall bli fler introduktionsträffar längre fram, beroende på hur stort intresset är bland klubbarna.

Träffens syfte är att informera och och låta deltagarna ”smaka på” vad en elitsatsning innebär. Boendet är på Bosön (Lidingö/Stockholm), som är ett välkänt idrottscenter . Deltagarna bor på internat och delar rum med varann och äter i den gemensamma matsalen.  Mat och boende ingår i träffen.  För mer info om Bosöns anläggning  https://boson.nu
( Här finns även info hur Ni tar Er till anläggningen )

Om Kyokushin Sverige skall ha nån chans att vara bland de bästa i Europa och världen, så gäller det att man använder sin träningstid på bästa sätt. Elitsatsningen innebär bland annat att deltagarna får lära dig en del om träning, träningsplanering, kost, idrottspsykologi och annat som är viktigt att kunna. Efter träffen vet deltagarna lite bättre vad som erbjuds och vad som krävs. Då har de möjlighet att bestämma sig om de vill fortsätta vara elitsatsande eller om ni föredrar nåt annat.

Det är inte obligatoriskt att välja ”elit spåret” för att bli medlem i landslaget, utan snarare en bra möjlighet till individuell utveckling.  Mer information om detta på träffen Väljer man att fortsätta så kommer ha möjlighet att få flera olika sorters stöd och man blir inbjuden på liknande träffar i framtiden.

Det kommer att bli lite styrketräning och en del information Ta med vanliga träningskläder (inte gi) och träningsskor för inomhus. Handuk, schampo etc finns. Har man speciella matkrav så brukar de fixa det i resturangen. Låt oss veta i så fall.

Plats: Bosön träningscenter

Preliminärt program:

Fredag 6/9    Incheckning med fika kl 20 ( alternativt incheckning lördag – ska meddelas i såfall )

Lördag 7/9    Träning, föreläsning & tester

Söndag 8/9  Gemensamma tester med seniorerna och vi avslutar efter lunch ( prel ca 12:30-13:00 )

/magnus.hanssen@keiko.se

Reklam

Swedish Open 2018

Anmälan: Länk

Facebook: Länk

Hemsida: Länk


Sponsorer


 

Hjälp landslaget

Vad är Kyokushin

Kyokushin är en karatestil med fullkontakt som grundades i Japan 1964. I tävlingar är det inte tillåtet att slå mot huvudet. Däremot är sparkar tillåtna.

Kyokushin och bygger på en filosofi av självförbättring, disciplin och hård träning.

I Sverige har Swedish Karate Kyokushinkai omkring 3000 medlemmar.

Nyhetsbrev
Få våra senaste nyheter via email.
Admin

займ на карту срочнокредит онлайн