2019-06-18
Dutch Shinkyokushin Open 2019

kata

Kumite- och katatävlingen Dutch Shinkyokushin Open gick i Drachten, Nederländerna. Det var drygt 100 deltagare på tävlingen totalt. Från Sverige och Oyama Karate Kai deltog Py Pasanen i både kata och kumite i juniorklassen. Tävlingen genomfördes på två tatamis.

I kata var det valfri kata med poängsystem som gällde och i kumiteklasserna var det inga fasta viktklasser utan de skapades efter att alla vägt in sig. I kata var det 8 deltagare, mixad klass, pojkar och flickor 15-17 år. I Pys elimineringsomgången gjorde hon Geksai Sho. 4 bästa poängen gick till final. Py var en av dem. I finalen körde hon Tsuki no kata. Det räckte till en förstaplacering. Guld till Py och OKK.

I kumiteklassen var det 3 deltagare efter att en av deltagarna valde att hoppa av. Klassen kördes i pool där alla mötte alla. Matchtiden var 2 minuter. Py mötte en riktigt tuff tjej (som även tävlar i K-1) från Fight Game Academy i första matchen. Efter 2 minuters hård kamp blev resultatet hikiwaki i matchen. Den andra matchen vann Py på Ippon. Nu hade Py och tjejen hon mötte i första matchen lika poäng. Då skulle vågen avgöra. Py var betydligt lättare och vann sin klass. Ett andra guld till Py och OKK.

Det var en lite mindre tävling deltagarmässigt men det fanns spets i nivån på deltagarna, bra. Positivt med tävling med både kumite och kata för dem som vill tävla i båda grenarna. Stort tack till arrangörerna för en väl genomförd tävling. Nästa är kommer tävlingen att gå i februari.

Toni OKK

 

Kommentarer

Reklam

Swedish Open 2018

Anmälan: Länk

Facebook: Länk

Hemsida: Länk


Sponsorer


 

Hjälp landslaget

Vad är Kyokushin

Kyokushin är en karatestil med fullkontakt som grundades i Japan 1964. I tävlingar är det inte tillåtet att slå mot huvudet. Däremot är sparkar tillåtna.

Kyokushin och bygger på en filosofi av självförbättring, disciplin och hård träning.

I Sverige har Swedish Karate Kyokushinkai omkring 3000 medlemmar.

Nyhetsbrev
Få våra senaste nyheter via email.
Admin

займ на карту срочнокредит онлайн