2019-04-07
EM uttagning

EM_19

Årets landslagstrupp är något mindre än vad vi vant oss vid och årets viktklass-EM är även annorlunda på flera andra sätt.

2019 är ett ”VM-år” och det påverkar även våra EM. Exempelvis så kommer herrarnas ”öppna EM”, som normalt går på hösten, ställas in och ersättas med VM. Men damernas ”öppna EM” kvarstår och får rollen som uttagningstävling till VM. Av den anledningen tidigareläggs damernas öppna EM, till juni och hålls tillsammans med kategorierna  ”cadett” och ”U21″.  Inte nog med det, Junior-kategorin som brukar hållas tillsammans med det individuella EM på våren, flyttas också till juni.

Så viktklass-EM består enbart av senior-kategorierna i år. I gengäld är tävlingen större är någonsing med 228 anmälda deltagare och det tävlas både på lördag och söndag.  Det märks att det är ett VM år, konkurrensen är stenhård och det kommer bli många intressanta matcher.

Sverige satsar på kvalite framför kvantitet. I kumiten ställer vi upp med kända namn och enbart upp med rutinerade fighters. I kata kategorin, har vi i många år haft full trupp, både på dam och hersidan, men i år deltar vi enbart med 3 deltagare, samtliga från samma förening.

Deltagare Kumite *
Sara Hägge /GKK
Sanne Larsson / Uppsala Kyokushin
Milad Samizade / Banzai
Rasmus Bergström / Bollebygd Kyokushin
Ali Hayder / Stockholm Kyokushin
Simon Pålsson / Keiko

Deltagare kata
Ella Elvander / Uppsala Kyokushin
Adam Rogård / Uppsala Kyokushin
Andreas Tampe / Uppsala Kyokushin

 

Kommentarer

Reklam

Swedish Open 2018

Anmälan: Länk

Facebook: Länk

Hemsida: Länk


Sponsorer


 

Hjälp landslaget

Vad är Kyokushin

Kyokushin är en karatestil med fullkontakt som grundades i Japan 1964. I tävlingar är det inte tillåtet att slå mot huvudet. Däremot är sparkar tillåtna.

Kyokushin och bygger på en filosofi av självförbättring, disciplin och hård träning.

I Sverige har Swedish Karate Kyokushinkai omkring 3000 medlemmar.

Nyhetsbrev
Få våra senaste nyheter via email.
Admin

займ на карту срочнокредит онлайн