Följande är en kort presentation av shihanerna som representerar Sverige.
Shihanerna är de mest erfarna i vår organisation och de har 30 till 40 års erfarenhet inom kampsport i allmänhet och Kyokushin i synnerhet.
Tack vare deras ansträngningar att förmedla sina kunskaper till den nya generationen är Sverige en framstående nation inom kyokushin. 

Shihan Howard M. Collins  7:e Dan |||||||
Image Huvudsinstruktör på Göteborgs Karate Kai. En av de tekniska ledarna inom WKO (World Karate Organisation).

Började träna karate vid 15 års ålder i Wales. Reste som 21-åring till Japan för att träna direkt under Sosai Masutatsu Oyama, grundare av Kyokushin karate. Avancerade på två år till tredje Dan och kämpade sig igenom hundramannafighten (100 tvåminutersmatcher på en och samma dag). Kom på andra plats i Kyokushin All Japan Tournament 1972 – något unikt för en icke-japan. Startade egen dojo i Wales. Värvades till Sverige och GKK av Shihan Attila Mészáros och har förblivit klubben trogen. Slutade tävla aktivt 1979 då han erövrade en femteplats i VM. Är känd och respekterad i hela den internationella karate-världen.

Shihan Collins har också publicerat fyra böcker, "The Kyokushin Knockdown book" 1972 , "The Absolute Karate" 1995, "The Shodan" 2003 och "The Gateway" 2004. Han har dessutom producerat två videor, "The Five Pinans of Kyokushin" och "Kyokushin Kumite". För mer info gå till Handla sida.

Shihan Brian Fitkin  7:e Dan |||||||
Image Huvudinstruktör på Stockholms Kyokushin. Aktiv som domare vid nationella och internationella mästerskap och som medlem av World Karate Organisation Shihkyokushin Teknik- och Graderingskommitté. 

Shihan började träna karate 1965 på en klubb i södra London. Han tränade hårt och inledde sin tävlingskarriär redan som 10:e kyu genom att placera sig på 2:a plats i brittiska Juniormästerskapet. Efter 4 framgångsrika år som tävlande reste Shihan 1969 till japan för att träna för Sosai Mas Oyama. Han tränade varje dag, ibland så ofta som tre gånger per dag och i slutet av det år som han bodde i Japan blev han tilldelad en utmärkelse för att ha tränat fler timmar än någon annan. När han lämnade Japan hade han förvärvat graden Sandan (3:e dan).

Under 1971 reste Shihan runt i Europa och instruerade vid många olika klubbar och 1974 flyttade han till Sverige för att instruera vid Stockholms Karate Kai. 1975 vann det Brittiska laget, som Shihan tävlade för, VM i USA och slog Japan i finalen. 1976 blev det svårare att hinna med att tävla p.g.a. aktiviteter på hemmaplan, men vid EM i Iran vann han både den individuella tävlingen och lagtävlingen! Shihan bestämde sig för att detta var sista året som han tävlande och har efter det koncentrerat sig på att instruera vid sin egen klubb i Stockholm. Han har genom åren fått fram många nya framgångsrika mästare. 

Shihan Fitkin har också publicerat en kata bok, "Kyokushin Kata". För mer info gå till Handla sida.

Shihan Mikael Söderkvist  6:e Dan ||||||
Image Huvudinstruktör för Östersunds Budo Kai.

Han började träna Karate 1971 och är en av Sveriges mest erfarna karateinstruktörer.
Shihan har en framgångsrik tävlingskarriär bakom sig , har bland annat kom på 6:e plats i All Japan 1980 och är även väldigt aktiv inom SKK (Swedish Karate Kyokushin) som vice ordförande, Ordförande i SKK´s tekniska kommitté, ordförande i Svenska Budoförbundets utbildningskommitté (karatesektionen) och inom WKO (World Karate Organization), som "Branch Chief" ( av WKO auktoriserad ledare) och Sveriges "Country Represantive". Han har i många år varit aktiv som domare både inom WKF och Kyokushin Kumite på högsta nationella och nordiska nivå.
 

Shihan Håkan Nygren  6:e Dan ||||||
Image Huvudinstruktör för Söråkers Kyokushin Karate.

Vid 16 års ålder, år 1971, började Shihan träna karate och under hela 70- och 80-talet har han haft stora framgångar i olika tävlingar både nationellt och internationellt. Shihan har bl.a. tagit 10 SM-guld, samt brons i öppna klassen på EM i Geneve 1981 och silver på EM i Göteborg 1982. Bästa placering i VM var 5:e plats i Individuella klassen, 1979 i Tokyo. Shihan Nygren har också varit coach för både svenska och norska landslaget och rönt många stora framgångar som ledare. Han har haft stort inflytande i utvecklingen av tävlingsfightingen i Sverige.

Nyligen har shihan Nygren publicerat en bok, "Karate – Tävling & Coaching". För mer info gå till Handla sida.

Shihan Lloyd Payne  6:e Dan ||||||
Image Shihan Payne började med att träna judo innan han vid 17 års ålder gick över till Kyokushin karate och tränade för Barry Evans i England.

1975 flyttade han till Sverige för att träna under Shihan Fitkin som han lärt känna under sin tid i det Brittiska landslaget. Under Shihan Fitkin inledde Payne en framgångsrik tävlingskarriär under senare delen av 70-talet. Han blev bl.a. Europamästare två gånger och vann British Open Knockdown tre gånger.

Shihan Payne står fortfarande i ledet, tränar hårt och är ett föredöme för oss andra. 

Shihan Attila Mézsáros  5:e Dan |||||
Image Shihan Attila är en av dem som la grunden för dagens svenska Kyokushin och Karateförbund.

I början av 60-talet kom han i kontakt med Kyokushin Karate. För att få lära sig mer reste han till London för att träna under Steve Arneil. År 1965 tog han sin shodan och samma år startade han Göteborgs Karate Kai som blev Sveriges första officiella Kyokushin dojo. Han skrev också Sveriges första karatebok, "Karate – en instruktionsbok i modern karate". Eftersom det endast fanns ett fåtal karateklubbar i Sverige under den här tiden fick Shihan gå i spetsen för att bygga upp en stor del av karatens förbundsverksamhet inom det som idag är Svenska Budo och Kampsportsförbundet. Han är till exempel en av de första svenska internationellt licensierade karatedomarna och ansvarade länge för den svenska domarutbildningen.

Trots att Shihan, i början av 80-talet, slutade träna karate aktivt, fortsatte han ändå att engagera sig både nationellt och internationellt inom Kyokushin. Under 90-talet valde han att satsa på det internationella arbetet och efter Sosais död blev han en av organisationernas två vice ordförandena, och den enda förtroendevalda som varit verksam sedan 1994. 

Shihan Naser Ghanbari  5:e Dan |||||
 Image Shihan Ghanbari är 57 år gammal och började träna Kyokushin Karate 1976 i Umeå. Han är av Iransk börd men flyttade till Sverige för studier samma år. Shihan Naser tävlade främst i klicker på 70/80-talet. Han började instruera redan 1978 och fick huvudansvaret för Umeå Karate Klubb 1981. Shihan Ghanbari har arrangerat många läger och tävlingar i norra Sverige och även bidragit till att det startat flera nya klubbar i området. Idag är han aktiv som domarsamordnare för kumite i SKK och SB&Ks Kyokushinförbund. Han har dömt sedan 1984 och är idag Europeisk Shushin.