Kyokushin VM är utan viktklasser både för damer och herrar. Jimmie kommer att möta Adriano Vieira från Brasilien i första matchen. Han är egentligen lättviktare, har bra sparkar och är duktig på att slänga sig framåt och utföra sk. offersparkar. Med andra ord en lurig och farlig motståndare. Men Jimmie är trots allt större och tyngre och inte helt ofarlig han heller så möjligheterna är goda. Skulle han vinna den matchen så är sannolikheten stor att han får möta Japanen Ryutaro Hirayama. Han är ungefär lika lång som Jimmie men ca: 5 kg tyngre och har en tuff och fysisk fightingstil. Det kommer att bli en väldigt tuff match för Jimmie om han inte lyckas avgöra på poäng. 

Fredrik Olsson möter en för oss okänd Pakistanier, Noor Aslan Noor, i första matchen. Han är endast 170 cm lång, men hela 84 kg tung, ett kraftpaket låter det som. Men hans längd ger Fredrik fördel och han har stora möjligheter att avgöra matchen, med sina knän. Skulle han vinna blir nästa motståndare sannolikt nuvarande Europamästare i super-tungvikt Donatas Imbras från Litauen. I den matchen är oddsen på Donatas sida, men känner vi Fredrik rätt så kommer Donatas inte att få något "gratis"

Andreas Almén möter Sung Bong Jang från Korea. Längd och vikt är ungefär densamma på bägge två. Korea har inte utmärkt sig tidigare för att ha duktiga Kyokushinfighters, men man kan inte räkna ut han då Korea trots allt är ett framstående kampsportsland. Man kan misstänka att matchen blir tuff, som vanligt när Andreas är med. Vinner Andreas matchen så blir nästa match mot storfavoriten Tsukamoto. Den matchen kommer att bli oerhört spännande, Andréas kommer säkert att göra allt han kan för att ge Tsukamoto en match.

Damerna tävlar under lite annorlunda förutsättningar än herrarna. Dels är de bra 32 deltagare istället för herrarnas 128 deltagare. Dessutom har uttagningen till VM varit utifrån ”världsdel” snarare än land. Det innebär att Daniela har fått en plats till VM i konkurrens med övriga länder i Europa. Daniela representerar således Sverige och Europa. Hon möter i sin första match Mel Mclean som representerar South Pacific. De väger ungefär lika mycket, men Daniela är ca: 10 cm längre, vilket är en fördel. Det ger bra möjlighet för Danielas mawashi-sparkar. Skulle hon vinna den matchen så möter hon antingen Nataliya Mutina lättviktare från Ukraina som är extremt bra och tuff, med EM-guld i junior-klassen 2004, silver 2005 och guld i seniorklassen 2006 och silver i årets EM. Eller så möter hon Emi Shoguchi från Japan, bara 17 år !! Vad innebär det …med tanke på åldern så  är hon sannolikt en ”talang” och sannolikt svår att slå i Japan om matchen skulle bli jämn. Bägge är svåra motståndare, men också lite kortare och lite lättare så chansen finns ……. Sen väntar Veronika Szovetes

 

Ladda ner lottning:

 

Lottning herrar: 9thdraw.pdf

Lottning damer: 9thdraw2.pdf