Övriga länder som deltog är Liechtenstein, Wales, Tyskland, Japan och England Det tävlas både i Kata och kumite och det roligt att konstatera att det var flera av deltagarna som lyckades placera sig på medaljplats i bägge grenarna.

Sverige deltog med Aleksandar Avramovski (15 år) och Jörgen Kulmsaar (16 år), bägge från Keiko. Alexandar kämpade bra och vann en jämn, om något "ruffig" första match mot en schweizare, Andra matchen som var kvartsfinal och som också var mot en schweizare, blev dock förlust på poäng. Det var synd då Alexandar dominerade stora delar av matchen, men han släppte in en mawashi tidigt i matchen som blev avgörande. Jörgen förlorade sin första match till Litauen, med knapp majoritet hos domarna. Han fightades bra och en imponerande genom att pressa Litauen bakåt en stor del av tiden. Till skillnad från Alexandar så tävlar 16-åringarna i viktklass. Det innebar att endast det var endast 4 deltagare i +75 kg klassen och Jörgen fick ytterligare en chans i match om tredje pris. Den matchen blev WO-seger för Jörgen och därmed en tredjeplats till Sverige
Trots tillåten kontakt på kroppen så var det kontrollerad mawashi-geri mot huvudet som avgorde större delen av matcherna i tävlingen. Det var var oftast ett högt tempo och relativt få förlängningar. 

Deltagande i Swiss Open är en ambition av SKK att utvärdera de tävlingar och regelsystem som finns för juniorer. Om någon förening funderar på ett framtida deltagande i internationella tävlingar, så ta kontakt med SKK eller TK innan, för få veta förutsättningarna.