Årets tävling lär vara den största och bästa hittills, enligt arrangören. Det var ca: 80 deltagare totalt och länderna som deltog var Ungern, Rumänien, Litauen, Bulgarien, Kroatien, Georgien, Tyskland och Sverige. Det var första gången som Sverige och Tyskland deltog. Tyskland ställde upp enbart i damklassen och imponerade med att ta guld i -65 klassen. Det var starkt av tyska Heike att besegra nuvarande Europamästarinnan Julia Bartok (Ungern). Sverige deltog på herrsidan med Fredrik Månsson som fick se sig besegrad på poäng utav ungerska Gargö Magna. Ungraren som även besegrade Jimmie Collin i årets EM, har lämnat mellanvikten och börjat tävla i lätt-tungvikt. Något som han gjorde så bra att han vann den viktklassen.

Även Jimmie Collin besegrades av Ungern i denna tävling. Men innan dess så besegrade han själv han Balazs Kovacs från samma land. Det blev dock förlust mot Sandor Bak, samme Sandor som Andreas Almén besegrade på en EM. Matchen var jämn match, men i förlängningens slutsekunder var det Sandor Bak som höll högsta tempot och fick flest domarröster. Precis som sin landsman vann Sandor senare hela mellanvikten

Tävlingen håller en hög nivå på de tävlande och flera av medaljörerna från EM deltar. Arrangemanget är välorganiserat och proffsigt. Detta är en definitivt en lämplig tävling för de som funderar på att konkurera om medaljerna på ett framtida EM