Jimmie Collin mötte Sandor Bak från Ungern och det skulle kunna ha blivit en revansch efter förlusten i Croatiska Öppna. Men trots att Jimmie ändrad taktik så blev det förlust även denna gång. Taktiken verkade fungera bra men var för krävande och efter en förlängning så gick segern till Sandor

Även Fredrik Olsson hade justerat sin fightingstil till denna tävling, vilket visade sig vara lyckat mot förra årets bronsmedaljör Cyril Libois från Frankrike. Det blev poängseger redan i första ronden.
I semi-final mötte han fjolårmästaren Tomas Vik från Tjeckien. Matchen blev en taktikmatch där Tomas tog stryk i två ronder och väntande på att Fredrik skulle bli trött. I slutet på andra förlängningen ökade han tempot och Fredrik klarade inte att svara på detta. Men en hedersvärd bronsplacering till Fredrik O 

Fredrik Månsson mötte en betydligt större Thomir Garasic från Kroatien. Det var stundtals riktigt tufft för Fredrik, men några välriktade low-kicks gav poäng och senare även segern.
Semi-finalen blev en WO-seger och det innebar att han i final fick möta samma Tomas som vann över Fredrik Olsson. Matchen blev avvaktande och "schack-liknande" där bägge försökte överraska med hastiga anfall. Tiden gick och efter andra förlängningen visade vågen lika, men tameshiwarin var till Tomas fördel. Det blev silver till Fredrik M 

Wanessa Lassarp mötte Helene Poultrinier från Frankrike. Wanessa öppnade starkt och matchen var både tuff och jämn. Alla förlängningar krävdes och trots en stark slutspurt så valde domarna Helene till segrare.

Jenny Sandersson som debuterade i novice klassen förra året provade vingarna i den avancerade klassen  denna tävling. Inledningsmatchen blev intensiv men till slut så besegrade hon Natalia Garcia från Spanien på Ippon (jodan mawashi). Nästa match var betydligt lättare seger redan i första ronden mot Charlotte Bislant från England som visade Jenny stor respekt. Semi-finalen blev en rysare där Jenny stundtals dominerade men Sana Mikulcova från Tjeckien gav sig inte och kunde till slut vinna på vikt. Jenny slutade på tredjeplats, men fick dessutom kvinnliga "spiritpriset". 

Daniel Wiberg  från Lyksele debuterade på den internationella arenan och det gjorda han bra. Han ställde upp i novice-klassen och mötte där Ludovic Desreunaux från Frankrike. Hans motståndare hade vunnit sin första match på ett övertygande sätt, men Daniel var inte lika enkel. Med sina knän kunde han pressa honom på defensiven, och slutligen även ta en wasari på jodan-spark. Semi-finalen blev dock betydligt tuffare. Imre Molnar från Ungern dominerade i klassen och vann senare. Matchen mot Daniel blev inledningsvis jämn och spännande, men sakta men säkert fick Imre övertaget på Daniel. Och efter första förlängningen gick segern till Ungern. Men Daniel fick ett välförtjänt tredjepris. 

Officiell resultatlista
Artikel från en fransk tidning
Bild på pristagarna