Jimmie Collin mötte återigen Sandor Bak från Ungern redan i sin första match. Jimmie har två förluster i rad mot Sandor och taktiken var återigen justerad. Matchen blev som de tidigare tät och intensiv på kort distans. Det gick dock bättre för Jimmie och han fick en förlängning mer än tidigare matcher, men efter två förlängningar så röstade ändå tre domare av fem på Sandor som vinnare. 

Andreas Almén mötte Ashihara-fightern Daniel Neumann från Danmark. Daniel var imponerande stark i sina tekniker, men Andreas gav tillbaka med samma mynt. Matchen blev tung och bägge gav och tog mycket stryk I slutet på andra förlängningen ökande Andreas tempot och då orkade inte Daniel att stå emot och domarna röstade på Andreas som segrare.
Andreas vann semi-finalen på WO och hamnade således i final mot samme Sandor Bak som besegrat Jimmie och som Andreas själv vunnit över förra årets EM. Finalen blev även den tät och intensiv och där ingen av deltagarna gav vika. Två förlängningar blev oavgjorda och även viktskillnaden var för liten för att kunna avgöra matchen. Men på tameshiwarin hade Sandor fler brutna brädor och vann därmed mellanvikten. Silver till Andreas! 

Fredrik Månsson mötte danske hemmafavoriten Brian Jacobsen och satsade på att förstöra Brians fighting genom att ligga väldigt nära Brian. Taktiken så ut att fungera och Brian verkade ha svårt att få till sin vanliga fight. Men Brians erfarenhet gjorde att han till slut nådde Fredrik Månsson med ett knä i mellangärdet, som blev avgörande. I tungvikten mötte alla-alla, då antalet deltagare endast var fyra. Det innebar att Månssons nästa match blev mot svenske Fredrik Olsson. Fredrik O använde sin storlek och styrka, han fightades offensivt och pressade Fredrik Månsson bakåt. Och trots att Månsson gjorde flera kontringsförsök så ansåg domarna att vinsten skulle gå till Fredrik Olsson redan efter en rond. Månssons sista match var mot danske Kenneth Hansen, men då var Kenneth skadad så det blev en WO-vinst och en bronsmedalj till Fredrik Månsson

 

Fredrik Olsson vann, som tidigare nämnts, över Månsson och även över danske Kenneth Hansen. Kenneth hade taktiken att attackera och sen försvinna ut innan Fredrik hann med att kontra. Med när Fredrik började pressa på med en serie knä-sparkar, så stod inte Kenneth emot och blev allt för passiv. Fredrik vann matchen på domslut efter en rond. Finalmatchen blev således mellan Fredrik Olsson och Brian Jacobsen som hade vunnit två matcher vardera. Fredrik startade offensivt och satsade på starka slag. Brian blev defensiv till att börja med men växte in i matchen och han fick återigen in ett knä mot mellangärdet. Han följde upp med en serie tekniker innan Fredrik hämtat sig. Till slut blev en rak spark mot ansiktet för mycket för Fredrik som gav upp, vilket innebar att segern gick till Brian och silver till Fredrik Olsson. Fredrik fick dessutom "tameshiwaripris" för flest avslagna brädor.

 

Jenny Sandersson mötte Belle Smit-Dijkstra från Holland. Jenny startade starkt med explosiva slag och en offensiv fight. Hon styrde matchen inledningsvis, men Belle gav inte upp och successivt kom hon tillbaka in i matchen. I förlängningen kom hon igenom Jennys försvar med raka sparkar mot magen och var även farligt nära med några höga sparkar. Efter en förlängning vann Belle på domslut 

 

Daniela Erkelenz var lottad till semi-final och mötte Anita Bucher från Schweiz. Daniela vann över Anita i Swiss-Open finalen 2007 och startade också väldigt övertygande i första ronden. Men hon orkade inte hålla samma tempo och matchen jämnade ut sig. Två förlängningar blev oavgjorda och viktskillnaden kunde inte avgöra. I sista avgörande ronden var bägge väldigt trötta och trots att Daniela avslutade starkt så röstade domarna på Anita som vinnare. Senare fick Daniela en chans att fightas om tredjepris, men foten var skadad så hon fick lämna WO och slutade på fjärde plats