Swiss Open för juniorer hölls för tredje gången 3 maj i staden Stans. Tävlingen innehåller både kata och kumite. Och deltagarna kom i år från Sverige, Norge, Litauen, Tyskland, Belgien,Lichtenstein, Schweiz och Frankrike. I kumiten var det 127 deltagare.

Reglerna för för 16 och 17 åringarna är nästan identiska som våra senior RM-regler. De som är yngre än 16 år har samma regler men har dessutom hjälm. Förra året hade även 16-17 åringarna hjälm, men det var ändrat år. Matchtiden skiljer sig dock från seniortävlingar. Matcherna är 2 X 2 min, med möjlighet till ytterligare en minuts förlängning. Tempot är högt och matcherna avgörs väldigt ofta på jodan-mawashi-geri.

Aleksandar Avramovski och Jörgen Kulmsaar, bägge från Keiko, gjorde båda bra matcher, men det blev dock förlust för de båda.

Jörgens match blev intensiv och ett ofrivilligt slag mot ansiktet gav Jörgen en varning som senare blev avgörande vid domslutet. Aleksandar var den bättre i båda sina matcher, men släppte i ett ouppmärksamt ögonblick in mawashi-geri-jodan och förlorade på så sätt vinsten.

Caroline Kralj från Banzai blir sannolikt historisk när hon som första juniortjej tävlar internationellt (?). Hon fick en tuff första match som hon vann efter förlängning och gjorde senare en något lättare final, som hon kunde vinna på poäng (mae-geri-chudan). Guld till Caroline !