Så var det dags för det årliga kick-off lägret i Umeå den 16-17/8, under ledning av sensei Naser Ghanbari. En träningssugen skara från Lycksele, Kiruna, Härnosand och naturligtvis Umeå hade mött upp på lördagsmorgonen i dojon.

Dagens träning fokuserades på kihon och kata. Sista passet krävde mycket koncentration då bland annat 2 km bakåt jogging ingick i den löptävling som utövades i en motionsslinga. Vinnarna belönades med ostbricka och kex.

Därefter fick alla ro ut till en bastuflotta där de hugade tog ett kvällsdopp (dock ej undertecknad), medan sensei Naser och sempai  Fredrik agerade kockar som komponerade ihop synnerligen välsmakande hamburgare med dryck.

På söndagens långpass lades vikten på fightingtekniker och sparring. Lägret avslutades därefter och det var dags för de nöjda deltagarna att åter dra sig hemöver.

Ett stort tack till sensei Naser och Umeå Karate Klubb för en mycket givande helg. Vi ser åter fram  mot nästa års kick-off.

Osu Ulrica Näktergal, Härnosands Karate klubb