Herrarnas lättvikt

Daniel Wiberg debuterade i de här sammanhangen och fick möta Reza Ahmadyan från Iran i första matchen. Det blev en småruffig match på kort distans. Daniel släppte in några jodansparkar, men visade inget och fortsatte att bearbetade sin motståndares lår. Första ronden blev oavgjord, men Reza ville inte fortsätta efter domslut så vinsten gick till Daniel.

Andra matchen gick mot Ungerska Zoltan Magyar. Matchen blev inte lång. Imre startade i ett högt tempo och det dröjde inte länge förrän hans lowkicks hittade Daniels ömma punkt. En välriktad spark på Daniel gamla lårskada räckte för att Daniel blev tvungen att bryta matchen.

Martin Aparicio mötte f.d. EM-juniormästaren Imre Molnár från Ungern i första matchen. Imre startar i högt tempo hårda slag och snabba jodan sparkar. Martin får svårt att hänga med inledningsvis. Men allt eftersom matchen går så växer han in in i matchen. Matchen kräver två förlängningar men till sist är det ändå Imre som är den starkaste. 

Herrarnas mellanvikt

Per Holmgren gjorde sin debut i full-kontakt, genom att möta tvåfaldige Europamästaren Christian Christiansen från Danmark. Matchen blir kort. Redan i inledningen träffar Christian med en jodan-uchi som spräcker Per's läpp. Efter det så blir Per mer tveksam och Christian är inte sen att utnyttja övertaget. En ny uchi-jodan avgör matchen.

Jimmie Collin möte Ashiharas representant danske Daniel Neumann. Första ronden blir jämn. Daniel satsar på slag och low-kicks, Jimmie s är nära att träffa med några jodansparkar. Matchen går till förlängning men Jimmies är den starkare
och vinner matchen.

I semifinal möter han Christian Christiansen från Danmark. Matchen startar trevande, Christian är rörlig och Jimmie lite avvaktande. Första ronden blir lite händelslös och slutar oavgjord. Tempot i matchen höjs succesivt. Ytterligare en förlängning som också den slutar oavgjord, men i tredje ronden är det Christian som vill mest och Jimmie som är tröttast. Vinst till Christian som senare även vinner hela mellanvikten.

I matchen om tredjepris lämnar grekiska Manos Setis WO p.g.a. skada och Jimmie slutar på bronsplats.

Herrarnas tungvikt 

Fredrik Johansson mötte Stefan Hofer från Schweiziska IFK-Kyokushin i sin första match. Matchens dominerades inledningsvis av Stefans hårda och välriktade lowkicks. Fredrik kom dock tillbaka mitt i första ronden, men Stefan hade ytterligare en växel som han la in i slutet. Det gav han vinsten efter första ronden.


Fredrik Månsson fick WO mot norska Robin Junge i kvartsfinal och startade sitt tävlande med tameshiwari, innan semifinal. I semifinalen fick han mötta Fredrik Olsson i en match som var tuff och jämn. Månsson imponerade med några farliga jodansparkar men Olssons knä och slag blev till slut för tungt.

Ytterligare en match var tänkt om tredje pris, men inte heller denna motståndare kunde inte ställa upp (enl. läkare) och det slutatde med ytterligare ett WO och ett tredjepris för Månsson.

Fredrik Olsson mötte Hamid R.Rouhparvar från Iran i första matchen. Matchen började trevande, men i slutet av första ronden ändrades matchen. Fredrik ökande tempot och pressade sin motståndare bakåt. Tillräckligt mycket för att vinna matchen.  

I semifinalen hette motståndaren Fredrik Månsson. Matchen blev tät och bjöd på hårda dueller. Första ronden blev oavgjord. Men efter ytterligare 2 min var det Olsson som fick domarnas röster

I finalen hette motståndaren Stefan Hofer . Den betydligt mindre Stefan var illa ute i första ronden då Fredriks knä fällde honom till matan. Men tekniken gav inte poäng och matchen fortsatte. Första ronden var Fredriks men i förlängningen vände matchen och Stefan pressade en trött Fredrik bakåt och till sist var det Stefan som blev årets vinnare av Swedish Open

Damernas tungvikt 

Daniela mötte Anita Bucher från Schweiziska IFK-Kyokushin. De har mötts tidigare och vunnit varsin gång. Och matchen blev jämn som väntat. Anita satsade på slag och låga sparkar. Daniela var rörligare och kom farligt nära med några jodansparkar. Efter första ronden fick Daniela 3 domarröster mot två oavgjorda och vann således semi-finalen

I finalen mötte hon grekiska Carolien Brix. Det blev en match där Carolien utnyttjade sitt viktövertag på ett bra sätt och Daniela tvingades backa. Och trots att hon gav igen hela tiden blev hennes defensiva fighting orsaken till att Carolien fick segern och guldet redan efter första ronden.