Tävlingen var i år flyttad från klassiska Crystal Palace till "K2" i Crawley, p.g.a. byggnadsarbete. Anläggningen var bra och arrangemanget var välordnat. Och till skillnad från vad vi var vana vid så var det dessutom mycket publik.

Förutom Kyokushin så deltog även Ashihara och Senshido karate. Totalt var det ca: 80 st som deltog på tävlingen. Från Sverige deltog Jimmie Collin i mellanvikten. En viktklass som hade 20 fighters.

Jimmie fick WO i första matchen och fick i andra omgången möta Cliff van Tilburg från Belgien (IFK). Cliff hade varit aggressiv i sin första match men mötte Jimmie med större försiktighet och avvaktan. Det gav Jimmie större utrymme i matchen och ganska snart var det hans hårda slag som dominerade. Efter halva ronden gav de utdelning i form av en wasari. Och det dröjer inte länge efter det förrän slagen också ger han vinsten efter en Ippon-teknik.

I kvartsfinalen möter han ryssen Rusian Fatekhov (IFK). Matchen blev jämn inledningsvis men Jimmie är den starkare och han driver sin motståndare av mattan ett flertal gånger, med tunga chudan-knän. Trots det dömer domarna oavjort och matchen går till förlängning. Efter förlängningen får Jimmie en domarröst, men övriga dömer oavgjort och Jimmie förlorar matchen på tameshiwari (anm). Jimmies motståndare Rusian vinner senare mellanvikten så Jimmies insats är imponerande.   

(anm) IFK-regler
Tameshivarin sker redan i kvartsfinal och matcherna avgörs på vikt/tameshiwari redan efter första förlängningen