Tjeckerna är en relativt "ny" nation i vår organisation. De tillhörde tidigare Shotokan men har bytt still och representerar idag Kyokushin. De har av förklarliga skäl, inte synts så mycket på resutatlistorna, men är på frammarsch.

Det var stor variation på nivån på deltagarna och många matcher avgjordes på Ippon eller Wasari. Några duktiga fighters från Polen imponerade och dessutom var Ungern där med ett par unga nya förmågor som också gjorde intryck.

Erik Fröjdh debuterade i sammanhanget. Han har tidigare deltagit internationellt på Kyokushin Challange, men då i novice-klassen. Denna gången fick han möta Lochschmiat från Tjeckien. En tuff fighter som Erik själv och även matchen blev tuff och alla förlängningarna krävdes. Erik var den som pressade stora delar av matchen, men släppte dock in lite för många lowkicks i slutet. Domarrösterna blev 4-1 till Eriks motståndare.

Martin Aparicio vann sina första två matcher på poäng och på ett övertygande sätt. Utmaningen kom i semi-finalen, där han fick möta István Spéder från Ungern. Det blev en taktikmatch, där Martin jobbade på kort distans och försökte undvika Istváns blixtsnabba sparkar. Taktiken lönade sig, när alla förlängningarna var slut fick Martin 4-1 i domslut och gick vidare till final. I finalen mötte han Radoslaw Parol från Polen. Matchen blev kort, tidigt träffades Martin av en överraskande mawashi-chudan. Tekniken gav Radoslaw Ippon och matchvinst. Martin fick silver och belönades dessutom med"spirit-priset".

Fredrik Olsson mötte polacken Maciej Matusewicz. Matchen var Fredriks från början till slut, men han lyckades inte komma till ett riktigt avgörande. Han drev sin motståndare framför sig, men när förlängningen tog slut dömde domarna oavgjort och vikten var till Fredriks nackdel. Förlust för Fredrik.

Jimmie Collin fick WO första matchen och fick möta Ruben Rodriques från Spanien i semi-final. En match som startade jämnt, men som Jimmie växte in i mer och mer. En mawashi-chudan ger Jimmie wasari och efter det bryter Ruben matchen då han skadat fingrarna i samma anfall. Vinst till Jimmie och vidare till final. Där möter han Miloslav Holek från Tjeckien. Matchen startar intensivt då Miloslaw satsar på en snabb knock-out vinst, men 30 sek senare är rollerna ombytta. Två välplacerade low-kicks ger Jimmie segern och guldet i mellanvikten.

Jenny Sandersson imponerade genom att vinna första två matcherna på Ippon. Semifinalen blev ett revanchmöte mot Jana Mikulcova. Jenny har förlorat mot Jana  i French Open tidigare i år. Men denna gång var det Jenny som ville mest. Jana försökte ha en kort distans och undvika Jennys tekniker. Men Jennys press blev för stor. Vinst på wasari för Jenny. I finalen mötte hon Ungerska Csenge Szepesi. En "Veronika-kopia" som hade imponerat under tävlingen. Det var snabba sparkar och hårda slag mot Jennys spirit och tuffhet. Matchen blev jämn och går till förlängning  men när sekunder återstår av förlängningen orkar Jenny längre. Wasari och vinst för Csenge. Jenny fick silver och dessutom priset för "snabbaste K.O" Något som är väldigt ovanligt att nån i damklassen får !!