Ungerska Öppna är en tävling med stort underhållsvärde. De flesta av de bästa deltar och alla "kommande topp-fighters" finns där för att utmana eliten. Arrangemanget är bra och det är mycket publik.

Det var påtagligt att duktiga fighter skapar efterföljare. Ungraren Sandor Bak och Rumänen Marius llias fightingstil (och frisyr) kunde märkas tydligt bland deras landsmän. Även i det Litaueniska teamet såg man tydliga spår av Darius Gudauskas

Jimmie fick WO första omgången och mötte Tokaji Norbert från Ungern i första matchen. Enligt uppgift en teknisk fighter och Jimmie startade matchen avvaktande. Taktiken blev ödestiger då Norbert tidigt i matchen fick in en jodan-mawashi som skakade Jimmie ordentligt. Han höll sig på benen och tekniken gav inga poäng, men det var svårt att komma tillbaka in i matchen efter det. Trots det kämpade Jimmie sig tillbaka och pressade Norbert stora delar i matchen. Det blev jämt och matchen gick alla förlängningar ut. Norbert hade sparat krafter till den sista avgörande förlängningen. Jimmies offensiv minskade och det räckte för domarna att ge vinsten till Norbert.
Norbert vann även nästa match med samma snabba mawashi mot meriterade  Balogh Zsolt (VM-deltagare) Men förlorade mot Sandor Bak i semifinal.

Fredrik Olsson mötte förra årets vinnare Bezdochshuk Yevgeniy från Kazakstan. De har mötts tidigare och då förlorade Fredrik. Denna gång var matchen jämnare. Fredrik var rörligare och attackerade i intervaller. Yevgeniy hade svårt att hitta någon riktigt bra taktik för Fredrik och första ronden blev jämn och oavgjord. Även nästa rond blev jämn. Bägge var trötta och intensiteten försvann. Fredrik var väldigt nära att kunna avgöra med en hiza-geri jodan. Tekniken träffade, men resultatet uteblev. Efter förlängning ville en domare att matchen borde fortsätta. Men övriga  gav vinsten till Yevgeniy, som tog sig vidare till semifinal där han blev tvungen att bryta p.g.a en fotskada