Tävlingen gick av stapeln i Fokstone/Kent, England. De som var förvånandsvärt var att arrangören IKK hade inte några egna deltagre med i tävlingen. Förklaringen lär vara att det var en ung organisation som fortfarande var på "uppväxt"

Arrangemanget präglades av en viss förvirring vad det gäller matchordning, lottning etc. Men överlag så var det dock en bra tävling. De olika viktklasserna hade 6-8 deltagare och flest var det i tungvikten med 14 st.

De svenskar som deltog var Uppsala teamet Sensei Martin Aparicio och Sempai Torbjörn Helmfrid, bägge i lättvikten. I samma lättvikt deltog även IFK-fightern Alan Shnawa. En av IFK bättre lättviktare, något som Martin blev varse redan i första matchen.  

Det blev en jämn kämp match a' la Aparicio-style. Martins täta offensiva fightingstil dekorerad med mycket slag, som effektivt blockerade Alans betydligt rörligare stil. Matchen gick till en förlängning och kunde kanske gått vidare, men det slutade med förlust för Martin redan i första matchen, med oenigt domslut.     

Torbjörn blev lottat till WO första matchen och fick möta sin första engelsman i semifinal. Matchen dominerades av Torbjörn. En offensiv stil med slag och knän gav honom segern redan efter första ronden. 

I finalen var det dags för Torbjörn att möta samme Alan Shnawa som Martin förlorade mot. Och trots en tappert försök var Alan den bäste av de två och domarna ger honom arbetsseger efter första ronden.

Förlust men ett silver till Torbjörn…… och till Sverige !

ikk_team1.jpg