De som tävlade för Sverige var Martin Söderström, Alexander Karlsson och Cecilia Wallin. Och det var på damsidan som framgången var som störst.

Cecilia valde att delta både i Kata och i Kumite och det med bravur.
I kata-tävlingar så har Sverige goda möjligheter internationellt, då vi har bra teknisk nivå i allmänhet. Detta fick vi bevis på när Cecilia tävlade med katorna  Pinan Go och Tsuki No Kata  Hennes prestation räckte ända fram till toppen. Guld i Kata för Cecilia.

Hennes framgångar fortsatte även i Kumiten. I damernas + 60 kg var konkurensen hård men Cecilias kondition och uthållighet var en avgörande framgångsfaktor. Efter att ha slagit Sandra Rohrer (Schweiz) i finalen så var hon lycklig ägare till två guld.

Även Martin kämpade väl och framgångsrikt. Hans första match mot Andi Muff (Schweiz) vanns på domslut efter första ronden, Martin var den som var mest aktiv och drev Schweizaren bakåt med starka slag och lowkicks. Nästa motståndare lämnade WO och Martin var plötslig i final. Där mötte tufft motstånd i form av Schweiz junior-landslags-deltagaren Björn Arnold. Matchen blev tuff, men Martin svarade upp bra. Tyvärr så räckte han inte riktigt till, men en välförtjänt silverplats för Martin blev det.

Alex gjorde en imponerande start, vann första matchen och borde även vunnit den andra matchen där han dominerade (sett och ur ett Svenskt perspektivt). Men matchen fortsatte och alla förlängningar krävdes innan domarna till slut valde att ge vinsten till Alexanders motståndare.

Det var inte bara Sverige som imponerande. Norge gör en storsatsning på sina juniorer och hade drygt 10 deltagare med i tävlingen. Inte heller de blev lottlösa, medalj både i kata och kumite.

/Mats

PS
(detaljerad läsning kommer så småningom på http://mjolbybudo.blog.com/)

swiss.jpg

team.jpg