I samband med World Cup i St Petersburg beslöt WKOs Tekniska Kommitte den 18 juni att gradera följande:

 

Shihan Håkan Nygren 6 Dan, Shihan Lloyd Payne 6 Dan

 

I samband med efterföljande Tekniskt seminarium den 24 juni efter World Cup så genomförde också följande graderingar med godkänt resultat:

Shihan Naser Ghanbari 5 Dan och Sensei Virpi Alajarva 4 Dan.

 

SKKs Tekniska Kommitte gratulerar till de nya graderna som gör SKK helt unikt i världen med så många höga grader i ett land. Bara Japan har idag något fler Shihans.

 

 

Shihan Håkan Nygren 6 Dan

Shihan Nygren är idag 54 år gammal och börjande träna karate 1971. Han har sitt ursprung i Stockholm och dåvarande Stockholms Karate Kai ledd av Sempai Jonny Grimstål. Han är nog mest känd för sin fantastiska tävlingskarriär och landslagsmeriter inom WKF (WUKO) med många SM och flera VM och EM medaljer. Men Shihan Nygren deltog också i 1:a och 2:a Kyokushin VM samt flera British Open som gav honom stor respekt som Knock Downfighter. Shihan Nygren har instruerat sedan 1974 och varit dojoledare sedan 1980, han sitter i SKKs Tekniska Kommitte sedan 1983 och är förutom domare i SKK även Europa Fukushin. Shihan Håkan Nygren har uppskattats mycket för sitt ledarskap och var en mycket framgångsrik landslagscoach för WKF under många år. Han fortsatte som SKKs landslagscoach mellan 2002 och 2006. Shihan Håkan Nygren driver för närvarande Söråkers Kyokushin Karate Klubb.

 

Shihan Lloyd Payne 6 Dan

Han är idag 54 år gammal och började träna karate för Shihan Barry Evens 1972 efter att ha provat Judo för en tid. Besökte Sverige för att träna under Shihan Brian Fitkin 1979 och har sedan dess levt större delen av tiden i Sverige. Shihan Payne har sina största meriter som tävlingsfighter med flera EM och British Open Guld men har verkat som instruktör sedan 1976. 1981-83 var han huvudinstruktör för Göteborgs Karate Kai medan Shihan Collins tillfälligt återvände till Wales. Shihan Payne medverkade 1984 och några år framåt även som huvudinstruktör när Karlstad Karate Kai gjorde en nystart. Han var senare också engagerad som instruktör i Norge under några år. I samband med VM 1987 hade Shihan Payne en kortare träningsperiod på Honbu Dojo i Tokyo. Shihan är medlem i SKKs Tekniska Kommitte sedan 1986 och erhöll Europeisk Fukushin licens som domare 1998 förutom att sedan 80-talet varit domare inom SKK. För närvarande är han Shihan Brian Fitkins högra hand som Shihan-dai i Stockholms Kyokushin Karate Klubb.

 

Shihan Naser Ghanbari 5 Dan

Shihan Ghanbari är 57 år gammal och började träna Kyokushin Karate 1976 i Umeå. Han är av Iransk börd men flyttade till Sverige för studier samma år. Shihan Naser tävlade främst i klicker på 70/80-talet. Han började instruera redan 1978 och fick huvudansvaret för Umeå Karate Klubb 1981. Shihan Ghanbari har arrangerat många läger och tävlingar i norra Sverige och även bidragit till att det startat flera nya klubbar i området. Idag är han aktiv som domarsamordnare för kumite i SKK och SB&Ks Kyokushinförbund. Han har dömt sedan 1984 och är idag Europeisk Shushin.

 

 

Sensei Virpi Alajarva 4 Dan

Sensei Alajarva är 41 år gammal och började träna Kyokushin Karate 1984 i Skövde. Hon har en bred erfarenhet av tävlingskarate. Började med WKF och Klicker, fortsatte med Kata och avslutade sin tävlingskarriär med Knock Down. Sensei Virpi representerade SKKs landslag i såväl Klicker som Knock Down under många år. Trots sin satsning på tävling har hon instruerat sedan 1985. Det har lett till att hon fått huvudansvaret för Skövde Karate Kai sedan 1987. Sensei Alajarva har ett djup engagemang i den karateorganisatoriska världen och är en av Sveriges mest erfarna ledare. Hon har varit kassör och ordförande i Skövde Karate Kai, ordförande i Västergötlands Budo & Kampsportsförbund och viceordförande/sekreterare i SB&Ks Karatesektion samt kassör i SB&Ks huvudstyrelse. Idag är Sensei Virpi Alajarva inne på sin andra period som SKKs ordförande.