Det var mycket danskar, det var mycket svenskar och det var till och med flera norrmän. Det skandinaviska inslaget var dominant, men det fanns även representanter från Holland, Ryssland och Polen. 

Det var inte bara vår egen Kyokushinstil representerat. Ett stort intresse visade även Ashihara som deltog med flera fighters både från Danmark och Sverige, på ett mycket imponerade sätt. Även lite mer udda stilar deltog, som Jijujitsu och Kung-Fu, med varierande resultat.

Sverige hade en debutant med i år. Det var Markus Wall från Lund. Han gjorde tävlingens andra match och pressen var säker stor när han gick upp på mattan. Hans motståndare var Gerwin van Delst från Holland och det blev en tuff match från början till slut. Markus förlorade visserligen matchen med två wasari, men resultatet speglar inte matchen rättvist. Markus hade stundtals matchen och placerade flera jodan mawashi som kunde avgjort. Men nu gjorde de inte det och Gerwin fick istället in ett par bra kroppsslag som gav honom vinsten.

Sensei Martin åkte ut lite snöpligt redan första matchen. Hans motståndare var Nicolai Hanssen som representerade DAO-team Danmark. Nicolai var teknisk duktig och väldigt explosiv och startade starkt, men Martin tog hela tiden mark i matchen. Tyvärr så gjorde olyckligt slag att Martin fick en varning. Och det var också samma varning som senare gjorde att domarna senare dömde Nicolai som segrare istället för en förlängning. Det var synd då en förlängning hade varit till Martins fördel.  

Fredrik Johansson från GKK mötte Rasmus Kröyer också från DAO-team Danmark. Matchen blev en riktig kämpamatch. Rasmus var lång farlig med sina höga sparkar, men hade inte samma ork och attityd som Fredrik och efter en förlängning så blev det en mycket trött Fredrik vinnaren i matchen.
I kvartfinalen så var motståndet dock lite tuffare. Rutinerade Kristoffer Breindal gav inte Fredrik en chans. Hans 105 kg och hårda slag, hade Fredrik svårt att stå emot och tidigt i matchen fick Kristoffer twå wasari. 

Daniel Wiberg från Lyksele mötte Kaveh Bahrami, ockå han från DAO-team Danmark. Det började jämt men Daniel tog successivt över. I slutet på ronden var det tydligt att Daniel var den starkare och vinsten gick till honom.
Andra matchen var betydligt tuffare. Danske Kim Paulsen har mycket erfarenhet och försökte genast sätta press på Daniel. Men Daniel svarade, rörde sig bra och matchen stod och vägde. Avgörande kom i form av en otillåtet slag i ansiktet som sänkte Daniel och gav Kim en varning. Matchen var jämn men varningen gav Daniel fördel och segern.
Vinsten tog Daniel till semi-final där han mötte Dennis Andersen DAO-team Danmark. Den matchen blev den tuffaste under kvällen. Bägge gav 100 % i sina tekniker och trots att Daniel satte ett par fina jodan-mawashi så blev det Dennis low-kicks som avgorde matchen. 
Med ett sargat ben skulle Daniels sista match bli mot rutinerade Dennis Truelsen i match om tredje pris. Den matchen handlade enbart om Kyokushin-spirit då Daniel kämpade med att försöka stå kvar full tid medans Dennis jagade det skadade benet. Förlust blev det men en imponerade 4:e pacering, trots allt 

Fredrik Månsson mötte Casper Dieu en Kung-Fu kille som hade snabba sparkar, men inte alls den tuffhet som krävdes. Månssons hårda slag gjorde att han snabbt blev defensiv och det dröjde inte länge för Månsson kunde placera ett perfekt knä på hakan som sänkte Casper och gav Månsson Ippon.
Kvartsfinalen blev en revanchmatch mot Tim Havrekamp från Holland. Samme Tim hade Månsson förlorat emot i början av året, men denna gången blev det annorlunda. Månsson hade en taktisk fighting som inte gav Tim utrymme för hans starka kontringar. Matchen fick en förlängning och trots att även vi själva tyckte det var var oavgjord så dömde domarna Månsson till segrare.
Semifinalen mot Brian blev en tråkig historia. Resultatmässigt hade inget egentligen hänt när Brian träffar Månsson olyckligt över knät med en lowkick. Skadan är framme och det omöjligt för Fredrik att stödja benet. Förlusten är tråkig, men ännu värre blir det om knät är skadat? Vi hoppas på det bästa !
P.g.a knät så kunde inte Månsson tävla om tredjepris och slutresultatet blev en fjärdeplats

Fredrik Olsson imponerade stort denna tävling. Lottningen gav han en bra start då han fick WO första matchen. I kvartsfinalen hette motståndaren Robin Junge från Norge. I den matchen var det inte någon tvekan om vem som var den starkaste. Fredrik dominerade och vann förhållandevis enkelt.
Det blev tuffare i semifinalen trodde vi. Då var det dags för Kristoffer Breindal som så imponernde hade vunnit över Fredrik Johansson tidigare i tävlingen. Men det blev inte alls så som många hade förväntat. Fredik startade tufft och satte press på Kristoffer med en gång. Och pressen gav utdelning, tidigt i ronden slår Fredrik luften ur Kristoffer och matchen var över innan den hade startat. 
I finalen gick Fredrik ut på mattan med en fördel. Han hade vunnit tameshiwarimomentet och om matchen gick till två förlängningar så var det sannolikt att segern skulle bli hans då vikten troligtvis inte skilde tillräckligt mycket.
Men han mötte inte vem som helst. Brian Jacobsen har lång erfarehet och många meriter (bl.a. EM-silver). Brian är dessutom en utpräglad knock-specialist. Matchen blev oerhört spännande. Fredrik gav inte Brian utrymme att styra matchen som han brukar och istället var det Fredriks långa slag som imponerade och skakade stundtals Brian ordentligt. Matchen fortsatte och det såg ut som att Fredrik skulle kunna ta hem segern på tameshiwari, men när domslutet kom i andra förlängningen så var det tre domare som gav Brian segern och två röstade oavgjort. Det var nära, oehört nära, men oavsett resultat visade Fredrik denna tävling att han kan mäta sig med Europatoppen. Silver för Fredrik och vinnare av tameshiwaripriset blev resultatet denna gång.