Svensk Kyokushin har i ett samarbete med Norge och Danmark börjat en satsning på de juniorer som är intresserade av att utveckla sin tävlingfighting. Målsättningen är att bygga upp ett framtida juniorlandslag och i sin förlängning även förstärka seniorlandslaget.

Sverige har historiskt sätt väldigt lite erfarenhet på internationell tävlingskumite för juniorer. Vi har bl.a. aldrig haft deltagare med på junior EM. På senare år har vi dock visat bl.a. genom framgångar i Swiss Open, att våra juniorer har kapacitet att konkurrera med resten av Europa. Men de krävs stöd och satsning för att kunna konkurrera med de bästa. 

De fåtal juniorer som varit intresserade av internationell kumite har haft få tävlingar att välja på och få andra juniorer att träna med. Nu hoppas vi att kunna erbjuda bättre förutsättningar, tack vare ett Skandinaviskt samarbete. Vi nu kunna erbjuda flera läger/träningsmöjligheter och förhoppningsvis kan inom en snar framtid även ha en

"Scandinavian Open – Junior"
, med internationella juniorregler.

En uppmaning till alla Sveriges klubbar är nu att uppmuntra och stöd de juniorer på klubben,  som har förutsättningar att satsa på detta. Hjälp Svensk Kyokushin att ta ett steg framåt och kanske får er klubb en junior-landslagsmedlem i framtiden, kanske redan 2010 ? 

Anmälan och frågor kring lägret skickas till info@keiko.se

 

Lithauen låter sina juniorer tävla internationellt tidigt (Swiss Open 08) 

junior_1.jpg  De bästa startar tidigt. Gabor Roza / Ungern – Juniormästare 2005

junior_2.jpg