Tävlingen är ett klassiskt arrangemang, med en stor uppsättning domare, en ordentlig läkarkår och dessutom en fullsatt tävlingshall. I år hade arrangören givit tävlingen namnet "The Cup of Europe" med antydan på det stora antalet länder som var representerade.

Men det var inte bara ett stort antal länder där, även flera stilar var representerade som ex Asihara, Shindokan, Rengokai. Men de flesta deltagarna var trots allt från IFK-organisationen.

Flera favoriter placerade sig på prispallen som förväntat. Och det var roligt att se att Shinkyokushin var några av dem, trots att vi ställde upp med förhållandevis få deltagare. Hollänske Tim Havrekamp tog guldet i tungvikten och Robin Junge från Norge tog brons. En ny spännande talang 18-årige Ruslan från Bulgarien tog silver i lättvikten och våran egen Jenny Sanderson kom hem med en bronsplacering i damernas tungvikt.

Från Sverige deltog Sensei Martin Aparicio, Sempai Torbjörn Helmfrid, Daniel Wiberg och Jenny Sandersson.

Torbjörn mötte en Polack vid namn Kamil Klemens, en kille med bra sparkar. Matchen blev ryckig och rörig, då de bägge tävlande sökte olika avstånd. Torbjörn försökte ligga nära och jobba med slag och knän medans Kamil ville ha avstånd för sparkarna. Matchvinsten gick till Kamil på domarröster efter första förlängningen.   

Martin fick en härlig revansch mot Nicolai Hansen Ashihara/Danmark i sin första match. Samme Nicolai förlorade Martin emot i Danish Open bara någon månad tidigare, men denna gången var det ingen tvekan om vem som var den bäste. Hårda kroppsslag och två wasari gav Martin segern.
Nästa motståndare var den unge Ruslan Gladov från Bulgarien. En fighter som trots sin unga ålder hade en stor variation på sina tekniker. Matchen mot Martin fick ett snöpligt slut då en välplacerad "offerspark" gav Ruslan seger på Ippon.

Daniel mötte i sin första match Njoo Ing Hip från Belgiska IFK. Matchen startade tufft men tidigt fick Daniel Wasari på något som verkade vara slag mot Njoos arm. Resten av matchen gick ut på att Njoo försökte ta tillbaka poängen, men Daniel behöll segern på ett övertygande sätt

Nästa match var mot engelska Hristo Lyubendv. Det var en match som handlade om Hristos tunga slag mot Daniels hårda lowkicks. Matchen var till Daniels fördel när Hristo sparkade in i Daniels knä och skadade sig själv. Wasari och vinst till Daniel  

Daniels sista match var mot rutinerade Wai Cheung en av IFK's bästa. Matchen startade jämt, men Wai tog succesivt över matchen och i slutsekunderna på första ronden får han en wasari på ett kroppslag därmed även matchen.

Jenny fich WO första matchen och möter Emma Moulden från England i kvartsfinal. Emma hade imponerat i sin första match, men hade inget att sätta upp mot Jennys hårda tekniker. Det blev wasari på lowkick och matchvinst till Jenny.

Semifinal gick mot favoriten Lia Howlett som stått på segerpallen i många olika sammanhang. Matchen var oerhört jämn och gick till förlängning. I förlängningen hade Jennys lowkick börjat ge resultat men med stöd av några varningar röstade domarna på Lia som segrare. Tråkigt för Jenny men ett imponerande resultat trots allt. Lia Howlett vann senare även finalen och Jenny fick ett tredjepris.