Tävlingen präglas av att det är nästan enbart öststatsländer som deltar och nivån är hög. I år kunde man se många nya förmågor och kanske var Rumänien det land som har utvecklats mest på senare tid. De är starka både på dam och herrsidan och  de tog fyra guld denna tävling, vilket var imponerande. 

Jimmie Collin deltog för andra gången på denna tävling. Förra gången som var för två år sedan så förlorade han sin andra match, men denna gång gick det bättre.

Han mötte Konstadin Grancharov första matchen. Det var en av de nya unga bulgarerna som gått i Valeri och Popovs fotspår. De är starka fysiskt, men det räckte inte mot Jimmie. Efter en försiktig inledning tog Jimmie kommandot och två välplacerade chudan-mawashi gav wasasri och vinst, redan efter drygt 2 min

Andra matchen gick mot kroaten Mladen Sinkic. Han hade WO första matchen så det var ett osynat kort. Matchen blev kort och intensiv. Jimmie placerer ett hårt slag mot mellangärdet som får Mladen att tappa luften ordentligt och det blir Ippon-seger för Jimmie. 

Mest spännande var semifinalen mot ungerska veteranen Gabor Buzas, som tidigare tävlat som lättviktare men på senare år blivit mellanviktare. Matchen utspelades på kort distans och största faran var att det skulle bli oavgjort då Gabor hade ett övertag på Tameshiwarin. Första ronden blev mycket riktigt oavgjort, men Jimmie hade hittat rätt med low-kicklen så matchen vägde över till hans fördel. Och efter att jagat ut Gabor utanför mattan med Chudan-hiza så var det ingen tvekan för domarna. Arbetsseger efter första förlängningen.  

Finalen gick mot Nikolay Varchilov, en bulgar med rysligt snabba sparkar. Han stod också för tävlingens ruggigaste knock på en offerspark i tidigare match. Han var väldigt nära även mot Jimmie. Sparkarna träffade, men hade inte kraft nog att skaka om Jimmie och sakta men säkert så tog Jimmies hårdhet över. Den sista halvminuten drev Jimmie tydligt sin motståndare bakåt och domarna gav han segern redan efter första ronden.

Jimmie tog till slut det eftertraktade guldet och dessutom belönades han med priset "bästa teknik" Han fick bl.a. beröm för sin stora variation i fightingen ! 

 

prideltagare.jpg