Lägret startade på fredag kväll och deltagare från hela Norge fanns på plats. Totalt så var det 7 klubbar från Norge och Keiko, Banzai, Skövde och Lidköping från Sverige. Antalet kumiteintresserade deltagare var ca: 40 st och det var ovanligt många (drygt en fjärdedel) tjejer. 

Jimmie Collin instruerade och passen innehöll lite av varje, både basics vad det gällde slag och förflyttning, men även en del av Jimmies egna "specialare". Och en massa sparring förstås, både lättare och lite tuffare.

På fredagen och söndagen hölls träningen i Hortens egen dojo. Det var trångt men alla kämpade på det utrymmet de hade. Lördagens bägge pass hölls i en närliggande skola med gott om utrymme för att prova tekniker och att sparras. Sista passet var åter i dojon. Lite mer fysiskt och en avslutande lång fightingsession. Då var det trångt och svetten dröp från väggarna och en speciell Kyokushinkänsla infann sig, precis som det skall vara. Spiriten var på topp! 

Trots att nivån mellan deltagarna varierade stort så var alla lika entusiastiska vad det gällde att prova och att lära sig nya övningar. Men det var på sparringen som de flesta blommade ut. Trots sin begränsade erfarenhet så visade många en bra nivå och Jimmies tekniker provades ofta.  

Mellan passen bjöds det på mat och fika och så umgicks man förstås. Många fick nya vänner och de byttes mobilnr. På lördag kväll gick alla gemensamt till lokala pizzerian och åt jättepizzor samtidigt som vi betraktade de bästa glimtarna från VM 2003 på storbildsTV.

Vi svenskar blev fantastiskt väl mottagna. Norrmännen bjöd på all mat och på sig själva. De var fantastisk generösa och gjorde helhetsupplevelsen till den bästa.  

Detta var det första lägret i samarbetet mellan de Skandinaviska länderna. Tanken är inspirera ungdomarna att satsa på tävlingsträning och att i framtiden det  förhoppningsvis skall resultera i ett svenskt juniorlandslag. För att det skall vara möjligt som måste de som kan bli aktuella få en chans att träna och tävla under sådana förhållanden att de kan förbereda sig för ett ev. Junior-EM.

En sådan möjlighet var detta lägret och det planeras fler. En annan sådan möjlighet är att deltaga på Hortens Junior-Cup i Norge. Det är en tävling med regler som påminner om vårt RM. Med tillåten kontakt mot kroppen, men endast markering mot huvudet. Skillnaden mot RM är att deltagarna har hjälm samt att domarna är snabbare på att ge poäng, för att undvika skador. Anmälan måste gå genom landslagscoach eller countryrep som vanligt. Mer information kommer ….

Under våren 2010 planeras nästa läger att hållas i Göteborg och instruktör kommer att vara någon duktig tävlingsfighter från Europa. Missa inte det …!!

Artikel i norsk press http://www.gjengangeren.no/article/20091201/SPORT/712019992/1044

nor_12.jpg

nor_8.jpgnor_7.jpgnor_14.jpg

nor_2b.jpg