daniela_danish.jpg


Daniela har lidit av en lårskada
under en längre tid som har hindrat henne från träna fullt ut och det har varit omöjligt att förbereda sig inför tävling. Förhoppningen har varit att skadan skulle ge med sig, men det tycks vara besvärligare än vad man först trodde.   

Daniela har varit framgångsrik i landslaget. Hennes fighting har präglats av att ”vara bäst när det gäller”. På mattan ger hon allt, hur tufft motståndet än har varit. Hon presterar faktiskt bättre när hon fightas i underläge. Ett typiskt exempel på detta och en av hennes roligare tävlingsprestationer var när hon besegrade en segertippade Bulgariskan Petrova Nadezhda i Swiss Open 2005 Det var en match där den betydligt tyngre Petrova bröts ner bit för bit. Den insatsen gav Daniela bästa fighterpriset, både bland herrarna och damerna.

swissopen_daniela.jpg
Och kanske är det inte heller så känt är att hon faktiskt har besegrat nuvarande världsmästarinnan Veronica i Danish Open 2007, Även den gången var det Danielas järnvilja som gav henne segern. En enastående prestation, vilket ger en fingervisning på vilken nivå hon tävlade på. 

Daniela tränar på samma sätt som hon tävlar. Ett typiskt karaktärsdrag för Daniela är att hon ”gärna tränar”. Hon ger järnet på träningen och hon är en av dem som alltid är kommer till träning, oavsett situation. Och det har gett resultat…..    
  
Daniela har flera 1:a placeringar från olika Europeiska ”Opens”. I EM sammanhang har hon placerat sig på tredjeplats två gånger (2006, 2007). Och hon har dessutom, genom sin insats på senaste VM (2007) hamnat bland 16 bästa tungviktsdamerna i världen. Hade inte hennes skada stoppat henne, så hade hon haft stora möjligheter att bli Europamästarinna. Daniela är dessutom är vår första Swedish Open mästarinna!

andreas_so.jpg

 

Andreas har successivt minskat sitt engagemang och sin träningsdos till förmån för familj och sin nya roll som småbarnspappa.
Lust och ambition finns fortfarande kvar, men inte tid och möjlighet att fortsätta på landslagsnivå.

Andreas har kanske landslagets största fightinghjärta.
Hans kämparglöd har gett honom framgångar och respekt. Andreas är ett fysfenomen, han har lyft 125 kg i bänkpress och springer Göteborgsvarvet på 1:23 Han hårda fighting bryter ner sina motståndare bit för bit. Få klarar att stå emot Andreas i längden. Andreas är också en av de unika som lyckats vara framgångsrik både i ”poängkarate” och i full-kontakt. De visar hur analytisk han är i sätt att träna och utvecklas. Andreas har också ett fantastiskt fint uppträdande på mattan hans ödmjukhet och korrekta uppträdande har uppskattats av flera arrangörer runt om i Europa.

andreas_allstyle.jpgAndreas har en lång tävlingskarriär bakom sig och har stått på många Internationella prispallar i olika tävlingar. I EM sammanhang har han placerat sig bland de 8 bästa och vunnit över några av de duktigaste t.ex. Sandor Bak från Ungern (EM 2:a). Andreas var dessutom sannolikt en omtalad motståndare i Spanien då han under några år hade en förmåga att alltid slå ut de spanska deltagarna.
Värt att nämna ur Andreas karriär är också att han på ett mycket överlägset sätt besegrade den nu bortgångne och då Ashiharas bäste fighter Per Backlund i FIST 2005

Andreas har som tidigare nämnts även gjort sig ett namn i andra tävlingsformer. Tävlingen "All Style Open" har han vunnit flera gånger och där bland annat besegrat Jimmie Collin. Han har även vunnit Master Cup som var tävlingen där mästarna mötte varandra. Och Andreas fortsätter att prova nya utmaningar och andra träningsformer

Svensk Kyokushin tackar Daniela och Andreas för deras fantastiska insats och deras fina sätt att representera Sverige internationellt. Skulle tid och lust finnas i framtiden så är de bägge välkomna tillbaka till svenska landslaget. TACK för insatsen !!

Vad krävs för att bli en landslagsrepresentant?
Det räcker inte med att man är ”duktig eller talang”. Å andra sidan så krävs det inte heller att man är ”något extra eller speciell”. Det som krävs är att man har ett engagemang och är villig att satsa på träning och tävling under en längre tid.

 Idag är den internationella konkurrensen hård och för att lyckas så krävs det att man skaffar sig erfarenhet. Det får man genom att tävla internationellt. Erfarenheten hjälper en att hitta styrkor och svagheter och hjälper en att fortsätta utvecklas. Det tar några år att komma till toppen och landslaget välkomnar de som är villiga att satsa helhjärtat! 
Nothing is impossible !