Detta är en unik möjlighet för våra unga Svenska fighters att få tävla lite tuffare, men på en nivå som motsvarar deras egen. Reglerna påminner om våra RM-regler vad det gäller tillåten kontakt, men matchtiden är kortare, deltagarna har hjälm och domarna dömer utifrån "ungdomsperspektiv". Det skall kännas tryggt och roligt att tävla även om det är tufft.

Målgruppen är de unga som är tävlingsintresserade och har blicken riktad mot ett framtida RM eller kanske till och med internationellt tävlande. Det finns idag många ungdomar som tränar under samma förutsättningar som seniorerna och har den erfarenheten som krävs. Det ligger dock ett ansvar på alla klubbledare att förbereda och uppmuntra de som är intresserade, men också att neka de som inte är tillräckligt mogna för uppgiften.
 

Tävlingen ger våra juniorer en värdefull möjlighet att skaffa sig tävlingserfarenhet. Är ni intresserade och vill ha mer information om tävlingen så skicka ett mail till info@keiko.se så kommer mer detaljerad information.

Anmälan skall som vanligt vad det gäller internationellt tävlande gå via landslagscoach Magnus Hanssen eller Country Representative Shihan Söderkvist


Tävlingen går i Horten/Norge, söder om Oslo. Enklaste resväg är att ta bilen till Moss och sen färjan över till Horten.   

I kumite är är matchtiden 2 eller 3 min beroende på ålder och ett avgörande sker redan efter första ronden. Skydd som är obligatoriska är benskydd, handskar, bröst (dam beroende på ålder), suspensioar(herr) och hjälm. Anmälningsavgift 200 kr

 åldersklasserna:

 8-9 år
Ingen kontakt tillåten. Viktklasser beroende på anmälningarna

10-12 år
Ingen kontakt tillåten. Viktklasser beroende på anmälningarna

13-14 år
(denna kategori kommer Sverige INTE att delta i efter beslut från TK)
Kontakt mot kroppen tillåten, men endast lätt kontakt mot huvudet. -60 kg, +60 kg

15-17 år
Kontakt mot kroppen tillåten, men endast lätt kontakt mot huvudet. -70 kg, -80 kg, -90 kg, +90 kg

 

Kata tävlas i två klasser, det är samma för flick/pojk-kategorierna Anmälningsavgift 100 kr

Klass -B upp till 7 kyu (eller motsvarande mon i Sverige)
– Taikyoku Sono Ichi
– Taikyoku Sono Ni
– Taikyoku Sono San
– Pinan Sono Ichi

Klass -A 6 kyu och uppåt (eller motsvarande mon i Sverige)

Taikyoku Sono San
Pinan Sono Ichi
Pinan Sono Ni
Pinan Sono San
Pinan Sono Yon