Det var ett trevligt arrangemang med totalt 75 deltagare från både Sverige och Norge. Platsen var Orerönningens Ungdomsskola i Horten/Norge.

Tävlingen har både kumite och kata som tävlingsgrenar. I kata tävlar man två och två och vinnaren går vidare i tävlingen. Bägge tävlande tävlar med samma kata och det är antingen domaren som lottar vilken kata det blir eller så är det en bestämd kata redan från början.

I kumite tävlar man med eller utan kontakt beroende på ålder. Matcherna är två eller tre minuter, beroende på åldersgrupp, men utan möjlighet till förlängning.
Kontaktkaraten är nästan identisk med våra RM-regler, men hänsyn tas till deltagarnas ålder och varningarna kommer tidigare. Även poäng utdelas tidigt om man ser en överlägsenhet i matchen. Allt för att undvika skador.    

Icke-kontakt karaten för 8-9 åringar är egentligen inte ämnad som tävlingsform, utan snarare ett sätt för deltagarna att få erfarenhet från tävlingsmiljön och etiketten runt omkring. Matcherna går utan kontakt och utan att segrare utses.
Tyvärr så fick även 10-12 års klassen tävla med samma regler. Antalet anmälda och för sena anmälningar gjorde att grupperna slogs ihop. I efterhand så kan man konstatera att det var onödigt och att 10-12 åringar kunde ha tävlat med egna regler.

Sverige deltog med fyra klubbar och alla klubbar åkte hem med medalj. Ett roligt resultat för oss denna första tävling.

Oyama deltog med två framtidshopp i form av, två unga juniorer, Philip Thompson och Ki Pasanen. Bägge ungdomarna visade en outstanding teknik och ett exemplariskt uppförande. Philip belönades med guld och Ki tog ett brons i kata. Bägge gjorde starkt intyck på alla då de visade att även 10-åringar kan prestera i klass med de bästa vuxna.

Banzai stod för flest deltagare och är den klubb som utan konkurrens kan visa upp det största intresset. De deltog med ca: 10 ungdomar och belönades med ett kata-silver till Carolina Wickman och ett välförtjänt kumite-silver till Ronja Siira, som rörde sig bra och placerade sina tunga mawashi väl.

Keiko deltog med Aleksandar Avramovski som har tävlat internationellt tidigare och Johnny Apipong som debuterade. Aleksandar tog guld i mellanvikten med hjälp av en stark mawashi-geri. Johnny visade stor medvetenhet och stor variation. Det gav honom en bronsplacering i lättvikten.

Robert Strandberg från Lidköping är rutinerad på tävlingsarenan men deltog för första gången i full-kontakt. Hans insats imponerade, teknisk och stark kämpade han sig till guldet i lättvikten. Alla matcher vunna före full tid.

Förutom guldet utsågs även Robert till bästa manliga fighter. Ett val som domarna hade tyckt var ett enkelt och självklart. Ett fantastiskt betyg till Robert.

Vi hoppas att samarbetet fortsätter och att tävlingsverksamheten utvecklas

    horten_1.jpg

horten_8.jpg

horten_7.jpg 

horten_2.jpg

horten_3.jpg

horten_5.jpg