Klubbarna som fanns representerade var Banzai, Gkk, Keiko, Skövde, Lidköping,Söråker och Uppsala. Dessutom deltog Norge återigen med deltagare från Horten,Bergen och Finnsnes. Det är positivt att se hur det Skandinaviska samarbetet fortsätter att utvecklas.  

Första dagen handlade träningen mycket om grunderna. Det var mycket fokus på de detaljerna som var viktiga i slag och sparkar. De betonade höftvridningen i teknikerna och de visade med stor tydlighet skillnaden på att göra rätt och inte rätt. Det övades också på förflyttningar och kombinationer med teknik i förflyttning.

Andra dagen innehöll mer parövningar, mer avancerade förflyttningar som kombinerades med olika kontringar och sista passet avslutades dessutom med "marathonfighting". Bägge instruktörerna deltog på fightingen till deltagarnas stora glädje. Det var med stor sannolikhet första gången för många att fightades med en Europamästarinna.

På samtliga pass var det en hel del stretching och mycket fysövningar. Det var inte svårt att förstå vad de bägge Ungerska mästarinnorna ansåg vara viktigt, för att lyckas som fighter.

Förutom det trevliga som grillning och en massa kompisar, så var det ett viktigt läger för de som vill utveckla sin fighting och bli riktigt bra. Förhoppningsvis kommer framtiden kunna bjuda på fler läger i samma stil. Nästa gång blir det sannolikt Norge som står för värdskapet….

 

Lägret hade inte varit möjligt att genomföra om det inte var för att flera klubbledare ställde upp och hjälpte till denna helg. Ett stort tack till Sempai Helmfrid med familj samt Sempai Annika och Sensei Virpi.

dons_e.jpg

 

donso_f.jpg

donso_d.jpg

donso_a.jpg

donslger_101.jpg

donslger_312.jpg   donso_j.jpg

donso_b.jpg  donso_i.jpg