Detta år samlade tävlingen 47 deltagare i 11 klasser!  Svenskarna utgjorde i år var det enda internationella inslaget. Två i mellanvikt och en i lättvikt.
 
Pelle Axelsson från Oyama var först ut på tatamin. Han mötte Sunny Klair  från Lörenskog KK. Sunny öppnade mycket aggresivt med flera tobi-mae- geri och Pelle tvingades fightas defensivt. Matchen avslutades till normannens fördel.
 
Oscar Bertilsson, KFUM Uppsala,  möte Oddgeir Horvei,   Bryne KK.  Matchen blev jämn men Oscar hade ett övertag under de 3 första minuterna och drev sin motståndare bakåt. Ett antal välplacerade jodansparkar störde också normannen som trots det kunde inkassera en förlängning. Den följande 2 minuters-perioden forsatte i liknande mönster som den första, men Oddgeir spurtade de sista 10 sekunderna med arbetsseger till Norge som följd.
 
I lättvikten ställdes Mathias Carlsson från Linköpng mot den meriterade Stefan Fagerli. Mathias öppnade respektlöst och placerade flera jodansparkar. Även här blev det förlängning som efter de följande två mycket jämna och intensiva minuterna resulterade i arbetsseger till Fagerli. 

Kommenterat av Torbjörn Helmfrid
 

kyokushin_open_norway_2010.jpg