Arrangemanget hade lockat drygt 100 deltagare från ett flertal Kyokushinorganisationer, samt andra stilar som Ashihara och Seido. Polen dominerade vad det gäller antal deltagare och även medaljplaceringar, men andra nationer stod också på pallen, däribland Sverige.

Tävlingen har junior-klasser där reglerna påminner om våra senior-RM regler, fast med hjälm. Dessutom fanns det en "Old Master" klass (+ 35 år), som också har liknade regler som RM, men med den viktiga skillnaden att det var en öppen klass och alltså inga viktklasser. 

Deltagare från Sverige var Cecilia Wallin, Sempai Torbjörn Helmfrid och Jimmie Collin. Dessutom var Kyokushin Union där med Kevin Wiklund och Ulf Johansson.

Cecilia Wallin var utslagen innan hon ens hade kommit igång. Efter en ganska intensiv start mot polska Aleksandra Karpinska, så träffade en låg Mae-geri Aleksandra så olyckligt att hon inte ville fortsätta. Med påföljd att Cecilia diskades. Ett märkligt domslut ur flera synvinklar och självklart en mycket besviken Cecilia. Aleksandra Karpinska fortsatte att tävla men blev utslagen i nästa match. 

Sempai Torbjörn valde att prova Old Master klassen och fick bekänna färg mot Polacken Grzegoz Chalubinski, förra årets silvermedalör. Efter en jämn match och förlängning så avgorde vikten till Torbjörns fördel och han var klar för semifinal.

Där fick han möta Jerzy Jozwik en polack som placerade sig 3:a förra året. Matchen karaktäriserades av tuffa slagserier och Torbjörn blev slagen till golvet av ett otillåten slag i ansiktet. Händelsen gav Torbjörn extra energi och lite senare avgjorde han matchen på Ippon efter ett välriktat slag mot mellangärdet.

Finalen mot Sylwester Wiśniewski (Polen) blev dock för svår. Sylwester var den mest aktive och även om Torbjörn svarade bra så avgjordes matchen definitivt i slutsekunden då han släppte in en jodan-mawashi som gav Wasari och vinst till polacken.  

Jimmie tog sig på ett betryggande sätt fram till final. Matchen mot Polska Lukasz Stepien, Kroatiska Dejan Obranic och Mohol Ireneusz avgordes alla på poäng. Och i finalen hette motståndaren Tomas Wik.

Men Jimmies framgångar hade inneburit en trasig fot och Tomas är en rutinerad Tjeckisk fighter som tidigare fightades i tungvikt. Så matchen blev som förväntat lång och tuff. Alla förlängningar krävdes och trots att Jimmie var övertygande starkast i de första ronderna så jämnade matchen ut sig och sista ronden var precis jämn. Domslutet tippade över till Tomas  med siffrorna 3-2 och Jimmie hamnade på 2:a plats.       

Kyokushin Union var också representerade dels med Ulf Johansson som också tävlade i Old Master. Hans match slutade med förlust då han skadade sig under matchen. Men Kevin återskapade förra årets bedrift och vann tungvikten mycket övertygande. Han fick också priset som bästa fighter bland herrarna.

mazovia_2.jpg

mazovia_1.jpg