Andra upplagan av U22 var en väl genomförd tävling och bjöd på många underhållande och tekniska matcher. Initiativet som Litauen tog, när de startade denna ungdomstävling förra året, har slagit väl ut. Med 212 anmälda och nytillkomna länder som Vitryssland och Israel, kan man konstatera att det finns ett omfattande intresse.

Tävlingsreglerna är som internationella seniorregler förutom att samtliga deltagare har benskydd. Dessutom var matchtiden nedkortad till 2 min, förutom semi- och final-som matcherna var 3 min långa, som vanligt.

Sverige hade endast en representant med och det var Cecilia Wallin från Mjölby Kyokushin. Hon deltog även förra året, då placerade hon sig 3:a och det var spännande att se hur hon skulle hävda sig i år,  i en lättare viktklass (-60 kg)

Hennes första motståndare hette Gintarė Mikalajūnaitė. Hon är från Lithauen och bjöd på tufft motstånd inledningsvis. Men matchen vände till Cecilias fördel och det var Cecilia som visade sig vara den starkaste och mest offensiva. Gintarė  försöker öka tempot de allra sista för att få oavgjort, men inte tillräckligt tyckte domarna som gav Cecilia vinsten.   

I semi-finalen hette motståndaren Rilana Muller och kom från Holland. Henne kände vi till sen tidigare och var lite oroliga för hennes low-kicks. Men taktiken att vara aktiv och sen flytta sig fungerade bra. Och Rilana fick inte den utdelning på sina tekniker som hon ville. Men hon var ändå den som var något starkare och de första ronderna slutade oavgjort med några domaröster på Rilana. Men i sista ronden vände det. Då fokuserade Cecilia på magen och fick sin motståndare att backa, när ronden var över var det Cecilia som var vinnare och klar för final.    

Rūta Brazdžionytė från Litauen hette den andra finalisten och hon var även förra årets vinnare. Matchen blev som förväntad, svårare än de tidigare. Ruta fightades nära Cecilia och hindrade henne från att få till sina höga sparkar. Lite bättre blev det när Cecilia slog ut slagen och skapade avstånd. Matchen var jämn och det tog två förlängningar innan domarna bestämde sig för att utse Ruta till vinnare. Men ett mycket välförtjänt silver till Cecilia och roligt att Sverige hävdar sig så bra i den tuffa konkurrensen.  

 

u22e.jpg

u22b.jpg

u22a.jpg

u22g.jpg