10 klubbar och ca: 30 deltagare från Sverige och Norge samlades i Horten Kyokushin Dojo. Det var allt ifrån rutinerade landslagsaspiranter till relativt nya fightinintresserade.

P.g.a. ferie (skolov) i Norge kunde lägret inte hållas, som planerat i gymnastikhallen, utan det blev i dojon istället. Stundtals var det trångt, men stämningen hög och det var väldigt mycket "kyokushin atmosfär"

Lägret innehöll lite av varje och de olika passen hade olika tema, med tekniker och kombinationer som senare kunde tillämpas i sparringen, till deltagarnas stora glädje.

Och förutom intensiv träning och mycket sparring, så fanns det även andra tillfällen att visa sin Kyokushin Spirit. Tack vare en trasig värmepanna fick de övernattande gästerna i dojon chansen att visa sin spirit och känna på norsk arktisk vinternatt med tillhörande is-dusch på morgonen. Men mot alla odds, så tycktes det inte påverka humöret. 

Det samarbetet som startade med Norge för ett par år sedan och satsningen på ungdomarna har gett resultat. Man kan tydligt se hur ungdomarna har utvecklats i sin kumite, med större medvetenhet och bättre teknik. Och resultatet för några av dem blir att de kommer att representera Norge i årets EM.   

Nästa tillfälle att mötas blir på Horten Cup 2 april och senare till hösten planeras återigen ett ungdomsläger, fast då i Sverige   

 nor8.jpg    nor5.jpgnor12.jpgnor13.jpg 

nor1.jpg

nor3.jpg