I Polen har nyligen flera dojos lämnat sin organisation och anslutet sig ShinKyokushin istället. Och med sig hade de tävlingen Wratislavia Cup som nu hölls för 6:e gången.

Tävlingen har både junior- och senior klasser och dessutom en "Old master klass" för + 35 år. Tävlingen domineras av polacker förstås och en ganska stor andel Tjecker och Croater. Dessutom hade Frakrike med ett team och ensam fighter representerade Österike.

Sverige var där med Fredrik Johansson och Sara Hägge och dessutom representerade Per Drape Sverige i "Old Master" klassen.

Sara hade lite otur med lottningen och mötte vinnare i klassen, Agata Kaliciac redan första matchen. Det blev dock en jämn match, men Sara drog på sig ett par varningar som säkert var avgörande vid domslutet. Det blev förlust efter första ronden. 

Fredrik tog sig lite längre, han mötte Adamowicz Krzysztof, en polack, första matchen. Matchen var jämn inledningsvis men ganska snart blev Fredrik den offensive och pressade ut motståndaren flera gånger och det blev en arbetseger för Fredrik.

Men i kvartsfinalen blev det nästan tvärtom. Där var det Fredrik som var bäst i början med sen vände matchen och den sparktekniska polacken Mazur Maciej vann en tydlig seger efter första ronden.

Per tävlade i öppen viktklass och första motståndaren såg ut att väga en del mer än Per. Men han drog inte nytta av det i matchen. Det var en försiktig början med en del varningar och det slutade med att Polacken skadade sin fot (?) och blev tvungen att bryta.

Vinsten tog Per till semifinal där han mötte fjolårets vinnare Sylwester Wiśniewski. Per satsade på lowkick och hade ett överläge i matchen när han trampade snett och drar på sig en stukning. Det ofrivilla stoppet det innebar gav motståndaren wasari och matchvinst. För Per slutade tävlingen med en stor fot och ett tredjepris.

wrat_5.jpg

wrat_6.jpg

wrat_4.jpg

wrat_3.jpg

wrat_2.jpg