Sverige har en betydande del deltagare med i tävlingen. Det har utvecklats till att bli en bra tävling för debutanter och för de som vill bättra på sin tävlingserfarenhet. Tidigare år har deltagarna varit främst från de Brittiska öarna samt Sverige och Frankrike. Men det blir fler och fler som anluter sig till tävlingen.

Sverige deltog i år med 7 personer vara två personer gjorde sin internationella debut.

Cecilia Wallin från Mjölby fick utmaningen att möta fjolårets vinnare. IFK fightern Emma Markwell som är tuff och har hårda tekniker. Taktiken var att ligga nära och inte ge Emma utrymme, vilket fungerade bra. Cissi öppnade starkt, men det var svårt att få något resultat och ta poäng för Cissis del och när tröttheten kom smygande så växte även Emma in i matchen. Det var jämt, men vinsten gick till slut till Emma.  

David Engelhardt från Keiko fick äran att debutera mot Wales toppfighter Spencer Bennet. Spencer har farliga bentekniker och David var offensiv för att inte ge honom utrymmet. Matchen blev förvånandvärt jämn och ett tag såg det ut som att Davids hårda lowkick skulle ge resultat. Men Spencers kondition och hårda slag gav honom till slut segern.  

Johanna Rapp från Keiko debuterade mot Franska Aurelia Grzywna En match där bägge deltagarna hade bra jodan mawashi, som ibland träffade men utan att ge effekt. Istället var det slag och attityd som avgjorde matchen i andra förlängningens slutsekunder. Johanna förlorade på domarröster men med minsta möjliga marginal. 

Norske Even Mansåker imponerande denna tävling. Han studerar i Sverige och tränar för tillfället i Uppsala. I finalen mötte han klubbkompisen Oskar , Men innan dess besegrade han Cliff Tillburg från Holland, på ett imponerande sätt. Efter en prövande början hittade han Cliffs svaga punkt och lyckade på kort tid ta två wasari med gedan hiza-geri mot låret. Samma teknik avgjorde även finalen och gav honom guldet i mellanvikten

Oskar Bertilsson som ursprungligen kommer från Linköping, men tränar nu på Uppsala, började med en tuff match mot Patrick Helfer. Det blev en klassisk inledning med slag och lowkicks. Men Oskar var den bättre och när hans klackar kom med in i bilden så hade fransmannen svårt att komma in i matchen igen. Seger till Oskar och final mot Even.

I finalen fick Even in en hiza geri jodan, tidigt i matchen. Det skakade om Oskar som inte kom tillbaka in i matchen efter det. Ytterligare en wasri avgör finalen redan i första ronden. Men ett välförtjänt silver till Oskar.  

Adam Rogård från Uppsala startade starkt och satte sig i respekt med snabba sparkar. Men fransmannen Louis Leze kom envetet tillbaka och mötte sparkarna med tuff närkamp. Successivt så vände matchen till fransmannens fördel och när ronden var slut så fick han också alla domarrösterna.

Kalle Andren från Uppsala mötte Ivan Lussiez i första matchen. Matchen blev intensiv, men kort. En dubbel mawashi gav en snabb wasari och inte långt efter så avslutades matchen med samma teknik fast chudan.

Nästa match gick mot Marius Dzikus från IFK, som var en spegelbild av honom själv vad det gäller storlek och taktik. Två 100-kilos giganter gav allt de kunde i inledningen av matchen och fick kämpa mot trötthelten i förlängningen. Matchen var jämn men Ivan var aningen piggare och Kalle fick se sig besegrad. Men ett tredjepris till Kalle.

 folkstone_3.jpg

folkstone_1.jpgfolkstone_4.jpgfolkstone_5.jpgfolkstone_6.jpgfolkstone_10.jpgfolkstone_11.jpgfolkstone_0.jpg