I helgens Öppna Belgiska mästerskap i Namur deltog  Uppsala med två tävlande Oscar Bertilsson i mellanvikten och Adam Rogård i lättvikten.  Tävlingen som avhölls för tredje året i rad samlade ett sextiotal tävlande från Belgien, Holland, Frankrike, Tyskland, Rumänien och även Ryssland.

Oscar mötte  Thibault Hazard från  Frankrike. Fransmannen öppnad mycket aggresivt men Oscar bet sig fast och backade inte. Efter någon minut minskade intensiteten i matchen men Oscar lyckades inte öka tempot och segern gick efter första ronden till fransmannen på domarröster.

Adam mötte i sin första match Phillipe Maroquin från Belgien och öppnade offensivt och fick snart motståndare att tappa sugen. P.g.a. ett högt slag fick Adam en genten emot sig men fortsatte den sista minuten i ett högt tempo och körde över sin motståndare och  inkasserade en wazari som renderade i match seger.

Adams motståndare i semifinalen blev fransmannen Djibrill Sarr. Fransmannen som var betydligt kortare än Adam försökte undgå Adams sparkar o slag egnom att minska avståndet men Adam kontrollerade matchen. Tyvärr fick Adam ta emot flera slag i ansiktet och fransmannen diskvalificerades.

Motståndet i finalen bestod av Irek Farrakhov från Tataristan i Ryssland. Matchen blev mycket jämn och intensiv men då bara 15 sekunder återstod lyckades ryssen ta en wazari med en lowkick och omöjligjorde en eventuell förlängning.

Silver till Adam Rogård och Sverige . 

namuropen.jpg