Under två dagar gjorde Svenska Kyokushin landslaget några olika tester enligt de testprogram som finns att tillgå på Bosön.

Det finns idag ingen grenspecifik test för kampsport, så istället gjordes en kombination av några grundläggande tester såsom styrka, explosivitet och syreupptagningsförmåga. Samma tester som flera andra kampsporter också använder sig av och kan av den anledningen bli bra referensvärden.

Landslaget blev väldigt väl omhändertagna av Bosöns personal och hela besöket var en positiv och stimulerande händelse. Det var också givande att kunna ta del av deras erfarenheter och träningstips

Första dagen var det fokus på olika styrketest. det var relativt korta tester och en hel del vila mellan testerna, medan andra dagen enbart var reserverad för att mäta max syreupptagningsförmåga. De som deltog på testet var Cicilia Wallin, Fredrik Olsson, Jimmie Collin.

Testresultaten kommer att användas till att utveckla träningsmetoder och att komplettera kravanalysenb för landslaget

bosn_1.jpg

bosn_2.jpg

bosn_3.jpg