Alla sammanstrålade i Zurich och tog hyrbil en dryg timme genom alplandsskapet. Invägningen skedde sedan i dojon, en väldigt fin och luftig lokal som verkligen inspirerade till träning.

Kl 9 dagen efter satte det igång, och det skulle visa sig att det skulle bli en lång lång dag. En del återbud gjorde att lottningen gjordes om och efter coach mötet visade det sig att alla våra fighters hoppat vidare till första omgången. Så efter lite huvudräkning skulle våra matcher komma igång runt kl15. Efter en del matcher, lunchpaus, inmarch och uppvisning så var det dags.

Först ut var Cecilia som fick en holländska, Francis Harnas. Cecilia öppnade mycket starkt och pressade på motståndaren bra under första minuten och såg ut att gå mot segern men matchen vände och hennes offensiv kom av sig och matchen gick förlorad under sista minuten då domarna såg mer aktivitet från hollänskan.

Rebeccas skulle även hon möta en holländska Pricilla Lambregtse som vi bl.a. Sett på Swedish open taktiken var enkel att hålla vår del av mattan och försöka pressa framåt. Taktiken fungerade bra tills Rebecca med en otillåten men dock välriktad höger krok träffade axel och sedan hakspets på motståndaren som gick i backen. När matchen återupptogs så var Rebecca passiv en stund vilket gav favoriten en del pluspoäng. Avslutningen var riktigt bra Rebecca ökade hela vägen och vi trodde att vi skull få en hikewaki men tyvärr blev det förlust.

När Sara var redo för match fick vi beskedet att hon var flyttad till Semi final, efter tamashiwari och en paus. Kl 18.30, nästan 12 timmar efter att vi kommit till hallen var det äntligen dags för Sara att gå upp på mattan. För motståndet stod den Agata Kaliciak som Slog ut sara och vann Polish open så revanschlustan var på topp. En hård första rond där Sara var den drivande parten och fick in bra kombinationer som resulterade i flaggor för Sara och hikewake som resultatet blev.
Förlängningnen blev också väldigt tuff och Sara mattades av sista minuten och matchvinsten gled tyvärr iväg men väldigt knappt. Polskan slutade efter final återigen turneringssegrare.

Hemresan är en historia för sig själv men vi får ändå säga att en intensiv kyokushin helg i Schweiz inte är fel sätt att fira midsommar.

Osu!

Jörgen Ghoose