Årets upplaga av British Open hade inte så många deltagare från ShinKyokushin organisationen som tidigare år. Kanske är det stundande VM som är orsaken?

De länder som deltog från vår organisation var Sverige Norge och Holland. Totalt så var det 14 länder och 120 deltagare. Och som vanligt är det är välorganiserat arrangemang och en bra publik.

Spanjorerna imponerade i år, de kom med deltagare från IFK och Rengokai. Och de gav de både ryssar och britter en utmaning 

Sverige deltog med ett "stympat" team, då samtliga herrar lämnade återbud p.g.a. av skada eller sjukdom. Och det som blev kvar var tre tjejer i samma viktklass, (- 60 kg). Men deras sätt att representera svensk Kyokushin, gick inte att klaga på.

Konkurrensen var tuff och matcherna jämna i damernas lättvikt. Det var ingen som vann någon lätt seger. De svenska tjejernas insats var imponerande, speciellt med tanke på att det är relativt oerfarna damer. Och det var bara marginaler som gjorde att det inte gick ännu bättre.

Johanna Rapp fick gå första matchen motståndaren hette Lisa Heath från Danska Ashihara. En tuff tjej som slog hårt och inledningsvis så det mörkt ut för Johanna, men matchen vände allt eftersom tiden gick. Johanna svarade upp bra och var väldigt nära att få ett avslut med en jodan-mawashi. Men matchen fortsatte alla förlängningar ut och domslutet blev 3-2, så jämt det kunde bli alltså.   

Dina Kljajic som gjorde sin internationella debut i månad tidigare imponerade med sin tuffa fightingstil. Även hon mötte Dansk Ashihara i form av Nanette Madsen. En match som Dina höll på att förlora, men lyckas vända i sista ronden tack vare sina hårda lowkicks och tog sig till semi-final tack vare det.

I semifinalen hade hon chans på revansch mot Holländskal Priscilla Lambregtse, som besegrade Dina på hennes debutmatch en månad tidigare. Och trots att Dina hade vässat sig ytterligare, så blev det förlust. Lite snopet, för matchen som var jämn och gick till Dinas fördel ju längre tiden led. Men Priscilla lyckas med en offerspark som gav wasari och som som hon senare vinner matchen på. Priscilla vinner även viktklassen och Dina får ett hedersvärt tredjepris.

Cecilia Wallin hade precis som Dina lottats till kvartsfinal där hon mötte Tine Johansen från Norge. Cecilia tar initiativet och lägger press på Tine redan från start och behåller initiativet i större delen av matchen. Domarna ger Cecilia match vinst efter tredje ronden.

I Semifinal möter Cecilia ryska Nataliya Koshlinka, som har fightingstrategin att ligga väldigt nära och attackera med hårda krokar. Men Cecilia gör en bra match och håller avstånd med starka slag och har lowkicks som märkbart ger effekt på Nataliya.  Alla ronderna krävs och även denna match blir så jämn den kan bli, 3-2 blir domarresultatet och även Cecilia stannar på bronsplats. 

b0_2011_1.jpg

 b0_2011_4.jpg

b0_2011_7.jpg b0_2011_10.jpg