Herrarna började direkt med tamashiwari, dvs alla deltagare breakade. Matchtiden var sedan två minuter, med 2 minuters förlängning. Om det skulle vara jämnt skulle viktskillnad och därefter skillnad på plank fälla avgörande alternativt en sista 2 minuters förlängning. Finalerna hade första ronden på tre minuter.

Tävlingen hade en öppen damklass med åtta tävlande varav Zita Zatyko från Ungern nog var lite överkvalificerad. Damerna var i övrigt väldigt jämna och vi fick se många, långa förlängningar.

I lättvikten gjorde tio herrar upp om medaljerna och Torbjörn Helmfrid mötte en ettrig fransman med namnet Yannick Sembo. Han kämpade till en förlängning, men fick därefter se sig besegrad. Yannick tog sig till final, men fick där ge upp matchen pga skada. Anthony Senechal från Frankrike vann lättvikten.

Sedan var det dags för Simon Eriksson. De var tolv i mellanvikten och Simon blev lottad till andra omgången. Där mötte han Martin Otzelberger från Tyskland. Simon jobbade lätt runt Martin som fick en varning för jodan tsuki. Sedan överraskade Simon oss med en snygg jodan mae geri och därmed säkrade han matchen.

Nervositeten släppte. Seminfinalen gick han mot Gabor Kecskemeti från Ungern. Gabor hade visat en seghet och snabbhet i matchen innan, men Simon fokuserade på sina tekniker. En jodan hiza geri och Simon var i final.

I finalen mötte han Hamlet Zamora som hade vunnit sin pool. Hamlet försökte sätta press på Simon och levererade även några offersparkar. Simon arbetade metodiskt och rörde på sig hela tiden samtidigt som han gav Hamlet minimalt med utrymme. Men en snyggt timad chudan tsuki fick Hamlet att hämta andan och Simon fick se sig som segrare. Guld i -80 kg och Simon breda repertoar verkar lovande.

Herrarnas tungvikt bestod av nio killar med varierande erfarenhet. De som var på pappret bästa var inte i form. Det mest märkvärdiga var att William Biya från Frankrike ville lämna wo i finalen eftersom han hade skadat handen redan i tamashiwarin. Han hade vunnit två matcher, men ville som sagt lämna wo. Domaren (!) övertalade honom att delta. Matchen blev väldigt märklig och motståndaren Darius Petrkauskas från Litauen kände sig nog lite elak när han utnyttjade Williams svaghet och slog på hans arm. William bröt matchen. Alltså väldigt märkligt agerande av domaren.

Det här var en rolig tävling med hyfsat många deltagare från flera länder. Jättebra motstånd och flera matcher var även roliga att se.

/Sensei Virpi
ordf SKK

 

waterpoort1.jpg

waterpoort3.jpg
waterpoort4.jpg
waterpoort6.jpg
waterpoort5.jpg