Förutom roliga matcher och en hel del överraskningar, vad det gällde matchresultat, så bjöd evenemanget även på en imponerande barnuppvisning plus att vår egen Sensei Dolph bjöd på en uppvisning tillsammans med Shihan Fitkin och Shihan Lloyd

Dessutom streamades hela evenemanget för de som orkade gå upp mitt i natten. Tyvär var det några som gjorde det förgäves då det inte fungerade för alla.

Tvärt emot vad många trott var Japan tillbaka starkare än någonsin. Men nya duktiga fighters. Tätt följt av Ryssland. Men Europa fick ta ett litet steg bakåt och lämna plats för Kazakstan. Ungern försvann ut ur tävlingen relativt tidigt och endast Lithauen var med bland topplaceringarna samt Brian Jacobsen från Danmark. Som överraskade de flesta med att vinna över tidigare världsmästaren Tsukakoshi.

På damsida såg det dock lite annorlunda ut Där är Europa bättre representerat. Även där är det Lithauen som står för framgångarna. Margarita Ciuplyte kämpade väl i finalen men förlorade mot Emi Shoguchi, som vi även kunde se på Swedish Open 2010.

Svenskarna presterade ungefär vad som man kunde förvänta.

Fredrik Johansson fick tufft motstånd redan första matchen. Laptev Sergey från Kazakstan satt sig i respekt redan från början. det krävdes en otillåten käftsmäll innan Fredrik tände till och gav tillbaka. Det räckte till en förlängning, men inte mer.

Fredrik Olsson vann sin första match på WO och fick den stora utmaningen att möta världens bästa mellanviktare (World Cup 2009) Roman Nesterenko. En utmaning som var för stor för Fredrik. Han startade bra inledningsvis. Men efter att ha känt på Nesterenkos kapaciten så blev fighten allt mer defensiv och domarna gav Nesterenko vinsten efter första ronden.

Jimmie gick längst och startade tryggt inledningsvis. Relativt enkelt slog han ut sin motståndare från Sri Lanka. Två wasari i första ronden på tsuki.

Andra matchen var mot Kristoffer Breindal som tillhör 100 kg klassen och det såg inte så ljust ut för Jimmie från början. Breindal var den drivande, men Jimmie jämnade ut matchen och avslutande den snyggt sekunder innan rondslutet, med en offerspark som träffar och fäller Breindal och Jimmie är därmed klar för VM:et s andra dag.

Motståndaren japanska Yuki Maeda vägde bara 65 kg och chanserna var goda för Jimmie. Men matchen blev annorlunda än förväntat. Yuki undvek skickligt att gå i kamp med Jimmie och attackerade istället snabbt och försvann innan Jimmie kunde ge igen. Och även om matchen var ganska intensägande så valde domarna att ge segern till Yuki efter första ronden. Jimmie fick nöja sig med att tillhöra en av världens 32 bästa. Yuki förlorade sin nästa match men fick tävlingens spirit pris.

Vinnaren av herrarnas VM blev inte helt okände Tsukamoto. En profil som vann VM redan – 96 och nu upprepade bedriften igen. Det är en enastående att hålla sig på världstoppen i 15 år. Tsukamoto har under dessa år visat sin förmåga till nytänkande och kontinuerligt fortsatt att utcvecklats.

vm_2.jpg
vm_3.jpg


vm_5.jpg
vm_6.jpg 
vm_8.jpg