Dragon Cup är en annorlunda Kyokushin tävling på flera sätt. Till det yttre verkar det vara en påkostad underhållsshow, där publiken bjuds på ryska gymnaster, dansare och rockband, förutom Kyokushin fightingen. Allt snyggt inramat med ljusshow, TV-kameror etc. Ett arrangemang som både slår både EM och VM med hästlängder.

Men bakom arrangemanget så finns det ett syfte och en vision från arrangören, att få fram den tuffaste Kyokushinfightern oavsett stil eller organisation. Något som påverkade tävlingen en del. De har en något modifierad regeltolkningen där bland annat viktmomentet försvinner i finalen. Ett exempel som går ut på att eliminera alla sätt att försöka vinna på ex.viktstrategi. För "tuffast" betyder att man skall vinna den "hårda vägen", klassisk Kyokushin. En fysisk och mental prövning utöver det vanliga. 

Det är öppenviktklass och totalt 24 deltagare. Endast inbjudna fighter tillåts att delta. Och det krävs en meritlista och en rekommendation för att komma med. Tävlingen hölls för 5:e gången och medljörerna är nästan enbart ryssar.

Jimmie Collin var inte den enda från ShinKyokushin utan även Kristoffer Breindal från Danmark. De mötte ju varandra i VM drygt en månad tidigare och vi blev alla väldigt paffa när lottningen, visade att det skulle mötas igen i första matchen. Men det var inget skumt med lottningen. Alla fighters var med när lottningen gjordes. 

Kristoffer var revanschsugen och gav Jimmie en tuffare match än i VM. Kristoffers 105 kg mot Jimmie 82 kg gav honom fördel. Matchen var jämn,men det var Kristoffer som hade övertaget ända till slutet på första förlängningen. Efter en välriktad ushiro-geri tappade Kristoffer kraft och Jimmie vände matchen. En wasari strax innan slutsignal gav Jimmie vinsten definitivt.  

I andra omgången mötte Jimmie ryssen Artur Tilov också han en tungviktare på 95 kg och tidigare vinnare i Dragon Cup. Bra teknik och plus tyngden, blev en för stor utmaning för Jimmie. Trots en bra insats så hade han svårt att hota Artur och domarna röstade Artur som vinnare efter första ronden. Men Jimmie hade imponerat och visade att han kunde även ge världens bästa tungviktare tufft mostånd.  

Det var en väl arrangerad tävling och upplyftande att se hur stort och populärt Kyokushin kan bli. Alla fighters blev mycket väl omhändertagna och tävlingen hade en imponerande summa i prispengar. Dessutom betraktades de tävlande som idrottsstjärnor och fick skriva autografer av unga fans.

I samband med tävlingen förmedlades också information kring KWU (Kyokushin World Union)som bildades 12 okt 2011. Unionen har samlat ett antal Kyokushin organisationer som gemensamt skall sträva efter att få Kyokushin som en Olympisk idrott.

dragon_2.jpg

dragon_3.jpg

dragon_4b.jpg

dragon_5.jpg

dragon_8.jpg

dragon_7.jpg

dragon_10.jpg