Det var en utmaning i sig själv att hålla träning när 54 deltagare hade tagit plats i Uppsalas Aikido-dojo. Utrymmet var inte stort och övningarna blev inriktade på kumite på kort distans, av förklarliga skäl. Men finns det "hjärtrum så finns det stjärterum", sägs det och resultatet blev trots förutsättningarna fantastiskt bra. Variationen på grader och ålder varierade men alla visade fantastisk bra Kyokushin spirit! Deltagande klubbar var Uppsala, Stockholm, Oyama, Örebro, Linköping, Lidköping, Skövde, GKK, Keiko. Lund

Inför andra passet gjordes lite förändringar och det gavs möjlighet att nyttja Kyokushin dojon samtidigt. En uppdelning av grupperna gav mer utrymme och möjlighet till mer varierande övningar. Som vanligt var det en hel del sparring och kvaliten på svensk Kyokushin blir bättre och bättre. På detta läger var det framför allt herrarnas lättvikt som imponerade och visade både teknisk och tuff fighting, vilket lovar gott inför framtiden.

I samband med lägret utsågs en ny deltagare till landslaget. Det var Rasmus Bergström från Bollebygd som får äran att delta på EM i Belgien 2012. Rasmus är 16 år och kommer att delta på EM, som Sverige första junior, någonsin, men förhoppningsvis inte den sista.

Rasmus har en längre tid haft landslaget som målsättning en längre tid och har tränat målmedvetet. Han har också visat sin kapaciten, bland annat genom att vinna Waterpoort Cup och Oyama Cup, under hösten och har deltagit på flera internationella tävlingar tidigare.

squad_8.jpg
squad_9.jpg
squad_1.jpg
squad_3.jpg
squad_2.jpg
squad_7.jpg

squad_4.jpg