Tävlingen har funnits på ritbordet en längre tid, men nu äntligen har den blivit en realitet. Med nytt tillstånd och något modifierade regler, kan fighters med lite eller ingen erfarenhet från full-kontakt tävla mot motståndare på samma nivå och behovet finns. Denna gången var det 10 st som gjorde sin debut med internationella regler.  

Det kom tävlande från Kiruna i norr till Lund i söder och alla bjöd på Kyokushin spirit. Tävlingens krydda var dock våra gäster från Norge och Danmark som gjorde kamperna extra spännande. Samarbetet med de övriga nordiska länderna ger tävlingen möjligheter att växa i framtiden.

Det var lättvikten som hade flest deltagare och de stod kanske för de mest spekulativa matcherna. Man kunde notera att offersparkar var en populär teknik i den gruppen.  

Dammatcherrna imponerade på publiken, de visade fightingspirit på topp och stämningen höjdes ett snäpp i hallen. Extra kul var det att det också blev en landskamp. Tävlingen erbjuder s.k. Challenge Matcher, där det finns möjlighet att "utmana" någon på samma nivå. Denna gången var det Norge och Sverige som gjorde upp i damernas -65 kg, vilket höjde stämningen ytterligare. 

"Domarnas utmärkelse"  gick till Dina Kljajic som visade fantastisk fighting spirit. det är inte första gången hon fått det priset. Men kanske som en överraskning för många fick relativt okände Christoffer Sjölund herrarnas motsvarande pris. Christoffer har tävlat mycket som junior, men detta var hans första senior tävling Vilket han deklarerade genom att vinna lättvikten på ett imponerande sätt

Det var en fantastisk publik som stöttade och uppskattade alla duktiga deltagare och skapade atmosfären på tävlingen. Precis som det skall vara på en Kyokushintävling.

Tanken är att tävlingen skall återkomma varje år och vara ett steg i  utvecklingstrappan "från nybörjare till elit".  Välkommna 2013 !

 

Resultat lista 2012

knc_3.jpg

knc_19.jpg

knc_5.jpg

knc_12.jpg

knc_13.jpg

knc_21.jpg

knc_20.jpg

knc_28.jpg

knc_26.jpg

knc_2.jpg