Landslaget startade redan förra året med att testa sin fysiska förmåga. Då var de och besökte Bosön för att utföra en del tester. Denna gången var det helt i Budo&Kampsportsförbundets regi då Sensei Fredrik Gundmark hade möjlighet att via sitt jobb som gymnastiklärare och sin kompetens som testledare, utföra testerna.

Det var främst landslaget som skulle bevisa sin fysstatus, men ytterligare några till intresserade deltog och dessutom deltog Norge med två deltagare.

Testerna innehöll olika övningar för kondition, spänst, styrka och mjölksyretålighet. Resultatet varierade mellan individerna och det är omöjligt att dra för långgående slutsatser utav ett test. Inte helt oväntat så var vi ganska mjölksyertåliga, men i övrigt så är testerna ganska normala. Men som sagt det skilde en del på individ och individ.   

Det finns en förhoppning om att tersterna kommer att bli ett regelbundet inslag i SKK's verksamhet och att fler skall få möjlighet att testa sig. Testerna är också vägledande för de fyskraven som kommer att vara för en landslagsplats i framtiden. Och ett mått på hur vi står oss jämfört med andra kampsporter och idrotter.

fys8.jpg

fys5.jpg 

fys3.jpg

fys4.jpg

fys6.jpg

fys7.jpg

fys11.jpg

fys9.jpg 

fys2.jpg