På senare år har intresset för internationell kumite växt i Sverige. Det har tävlats som aldrig förr och det har varit många olika läger, samt nya verksamheter som fystest o liknande. Det har varit en stimulerande och rolig utveckling, men också tidskrävande för flera bl.a. landslagsavsvarig. 

Parallellt har intresset även vuxit på andra områden. Juniortävlandet har ökat lavinartat bara på ett år och dessutom har representationen för kata ökat på EM och U22, med nya framgångar som följd.    

Det gäller att stötta den utveckling som nu pågår och samtidigt titta framåt för att kunna fortsätta att utvecklas ytterligare. Det gäller att inte tappa fart!

För att kunna möta kraven på landslagsnivå så har det bildats ett landslagsteam och nya roller har skapats för verksamheten. Det nya rollerna är:

 camilla.jpg  Shihan Camilla Bohlin 5 dan / Stockholm Kyokushin som kommer att ta ansvaret för kata landslaget. Hon kommer att ansvara för squadläger, kata utagning och förberedelsen inför EM
 torbjrn.jpg  Sempai Torbjörn Helmfrid 1 Dan / Uppsala Kyokushin som kommer att ansvara för juniorverksamheten på samma sätt, med junior-squadläger, uttagning och förberedelser inför EM.  

 

Förhoppningen är denna utökning gör att vi kan lägga ännu större fokus på respektive områden. Finns det funderingar så kontakta gärna ansvariga eller Magnus Hanssen Landslagskapten.