Denna gång var det några färre deltagare än vad det varit senaste läger. Närheten till  RM nästa helg gjorde att flera valde att hoppa över lägret. Men ca: 25 entustiastiska deltagare var på plats i Gamlestadshallen för att få sparra med nya deltagare och kanske lära sig något samtidigt.

Norrmännen deltog med fighters plus Sempai Steffen, Norska landslagscoachen som också to instruktörsrollen ett par pass.

Lägret startade uppvärmning och övergick till lite inledande "sparring uppvärmning" Därefter teknikövningar för slag, basic och i kombination och avslutnigsvis"stationsträning" med fightingövningar och skydd i olika former. 

Andra passet undervisade Sempai Steffen viktiga sparringprinciperpå ett avslappnat sätt. Han har ett unikt sätt att förmedla avancerade tankar och principer, på ett humoristiskt och lekfullt sätt. Mycket sparringövning och fri sparring förstås. 

Kvällen avslutades med ett liten föreläsning om olika personlighets karaktärer, deras styrkor och svagheter och hur det påverkar deras träning och tävling. Kanske gavs det en och annan eftertanke.

Söndagen startade med att värma upp stela kroppar, lite teknikträning …och så mer sparring. Därefter en kort paus och sen tog Sempai Steffen över och höll "arrangerad sparring" där olika situationer övades. Passet avslutades med fri sparring i respektive viktklass.

Ytterligere en kort paus och därefter lite avslutande sparring med "positiv feedback" från kamraterna och lägret avslutades med lite tips&test gällande tameshiwari.

Svensk Kyokushin rör sig framåt Deltagarna på lägret höll en hög klass. Även juniorerna som deltog visade god standard och någon åldersskillnad gick knappast att märka. Och trots massvis av sparring så var skadorna få och upplevelsen positiv.       

squad_0.jpg

squad_2.jpg

squad_1.jpg

squad_4.jpg

squad_3b.jpg

squad_5.jpg

squad_7.jpg