Norge hade bjudit två kända profiler från Japan. Sensei Kumiko är redan väl känd i Sverige då hon har besöt oss vid ett flertal tillfällen. Bland annat deltog hon i Swedish Open 2006 och har dessutom hållt läger hos Skövde Karate Kai vid ett par tillfällen. Hon är en fighter i världsklass och är dessutom en extremt duktig kata- och teknikinstruktör. Men det som utmärker henne mest är kanske ändå hennes charmiga personlighet 

Sensei Suzuki är en mycket välkänd fightingprofil med fighting record som få. Hans främsta bedrift är naturligtvis världsmästartiteln 2003, men listan på titlar är lång. Hans erferenhet och skicklighet är både bred och djup och det var en unik upplevelse att få insikt i en liten del av det

Det norrmännen gjorde riktigt bra var att använda en proffessionell tolk under hela lägret. Det gjorde att detaljer och nyanser i det som lärdes ut gick att förstå. Till skillnad från många andra läger. Där kommunikationen skett på teckenspråk eller förenklad engelska. 

Huvudtema på lägret var kata och Kumite Sensei Kumiko höll i kata delen och hon presenterade japanska värderingar och synsätt. Hon tonade ner detaljerna och betonade i stället syftet och känslan med det som gjordes i katan och kopplingen till teknik och kumite.

Sensei Suzuki höll i kumite passen och även om att teknikerna och kombinationerna var basic, Så var det han lärde ut avancerat och med detaljer som endast en person med hans erfarenhet kan ha.  

Som vanligt innehöll lägret också en del kul-träning och lägrets "Bad Cop & Good Cop"  blev i Sensei Sjur som inledde med ett smärtsamt fyspass som gav samtliga muskelvärk resten av lägren, inklusive Sensei Suzuki Och Sempai Steffen gav oss lite humor och ett avslappnande stretch sista passet.

Vi svenskar förgyllde avslutningsvis lägret, när vi deltog på deras traditionella svartbältes graderingen. Och när vi åkte hem var vi mycket nöjda över ett bra läger med mycket innehåll och ett trevligt mottagande.

nor_1.jpg

nor_6.jpg

nor_7.jpg nor_2.jpg

 

 nor_9.jpg

nor_3.jpg

nor_10.jpg