Lägret var ett Kick-off läger arrangerat av Sensei Sjur och Horten Karate klubb. Det var en blandat grupp som deltog, med både juniorer och seniorer, hög- och låggraderade. Men alla hade kumite som gemensamt intresse. Det var främst Horten och de klubbar som låg närmast, men även Bergen var representerade Och 10 st från Sverige förstås.
Vädret var strålande och all träning kunde hållas utomhus, vilket självklart höjde lägrets positiva nivå ytterligare. Men den stora behållningen från lägret var naturligtvis att få ta del av Sensei Valeri stora kunskap och erfarenhet.
Fem pass på två dagar blev det totalt och på samtliga pass uppmuntrade Sensei Valeri en interaktivt dialog med alla lägerdeltagarna. Träningarna blev en kombination av hans egna ideer och inspiration från frågorna. Nyfikna frågor besvarades med en utförlig förklaring och oftast en övning i relation till frågan. Han var noga med att man skulle förstå teknikernas syfte och detaljerna blev viktiga. Trots det, var övningarna aldrig för avancerade eller för svåra utan alla som deltog kunde vara med på sin nivå. Passen bestod av parövningar och avslutades med sparring.
Det blev mycket kumite under två dagar och Sensei Valeri visade inte bara stor kunskap utan ett äkta intresse av att lära ut och en stor ödmjukhet Han är en sann mästare i ordets alla betydelser!
Ett bra läger där vädergudarna stod på vår sida vilket gjorda att lägret kunde avslutas på bästa tänkbara sätt, nämligen ett grillparty vid stranden!
valeri_5.jpg
valeri_8.jpg
valeri_9.jpg
valeri_10.jpg
valeri_1.jpg
valeri_11.jpg
valeri_2.jpg
valeri_7.jpg
valeri_6.jpg