Lördag den 9 mars 2013 gick för första gången GKK Kata Cup av stapeln i GKK:s dojo i Göteborg. Det var också premiär för en renodlad katatävling inom Kyoukushin. Sammanlagt 37 modiga karatekas från sex olika klubbar samlades för att visa upp sina färdigheter i kata.
Som alla vet är kata en tävlingsform där man är helt ensam inför domarnas och publikens granskande ögon. Därför kräver denna tävlingsform mycket mod. Alla deltagare gjorde en fantastisk prestation och visade både teknisk kvalitet och mental styrka, trots att nerverna emellanåt dallrade av rampfeber. Den största klassen var barn mellan 10 och 12 år. I Kata D för barn 10-12 år tävlade 19 flickor och pojkar tillsammans. Efter en tät och intensiv uppgörelse stod Py Pasanen (Oyama KK) som segrare. Som god tvåa kom Lukas Edqvist (GKK) och tredje platsen gick till Kim Nilsson (GKK). Kata D omfattar Taikyoku-Sono-ichi, Taikyoku-Sono -Ni, Taikyoku-Sono -San och Pinan- Sono-Ichi. I Kata C för barn 10-12 år tävlade fem pojkar och flickor. Här fick alla möta alla och segrare blev Liam Gullbrandsen (GKK) före Ki Pasanen (Oyama KK) och Wanja Floberg Cardenas (Oyama KK). Kata C omfattar Pinan-Ni, Pinan-San, Pinan-Yon, Pinan-Go. Kata C för herr och dam hade fem tävlanden och segern togs av Fredrik Johansson (GKK), med Sara Hägge (GKK) och Lars Berg (GKK) som tvåa och trea. Klassen Kata B herrar hade också fem tävlanden. Här avgick Ulrik Hägge (GKK) med segern före Roham Ebrahimi (Banzai) och Ryszard Tarka (GKK). Dagens sista klass var Kata B för damer med tre tävlanden. Segern gick till Chalita Andersson (Bollebygd KK), följd av Mia Andersson (GKK) och Anna Hägge (GKK). Kata B omfattar Gekisai-Dai, Gekisai-Sho, Yantsu, Tsuki-no-kata, Saiha. Initiativtagare och tävlingsgeneral för GKK Kata Cup är Sensei George Minos. Arrangemanget fick mycket positiv respons från ledare, deltagare och publik. Stämningen i dojon var förtätad, publiken fyllde varje tillgänglig sittplats och följde tävlingarna med stor spänning och koncentration. Tävlingarna startade kl 10 och avslutades kl 13. Deltagande klubbar var Banzai Karate Kai, Bollebygds Karate Kai, Göteborgs Karate Kai, Mjölby Budoklubb, Oyama Karate Kai samt Stockholms Karate Kai. Stort tack till alla medverkande: tävlanden, domare, funktionärer, sekretariat, kafeteria, publik och alla andra som bidragit, ingen nämnd och ingen glömd! Tack vare det stora intresset kommer GKK Kata Cup att arrangeras som en årligen återkommande tävling. Det ger dig tid att finslipa dina kata-tekniker till nästa år! Välkommen till GKK Kata Cup 2014!  Vid pennan, Sensei Bosse Lantz.