Uttagningen till årets EM är klar. Det blir en ovanligt stor trupp trots att flera förhandstippade saknas. Det är ett lite kvitto på den positiva utveckling vi haft de senaste åren. I herrarnas lättvikt är det förvånansvärt tomt. Sverige har flera duktiga som dock valt att satsa på U22 till hösten istället för detta EM.  Dessutom är det en stor förlust att  vår mest rutinerade fighter, Jimmie Collin avstår detta EM, av medicinska skäl, vilket minskar våra medaljchanser.
Men Fredrik Olsson och Cecilia Wallin är rutinerad och bägge har tagit medalj i EM sammanhang tidigare, så vi har fortfarande goda chanser. Dessutom har Sverige ytterligare en god möjlighet på juniorsidan, med Sanne Larsson som tog silver, förra året. Övriga kumite deltagare är relativt oerfarna vad det gäller EM. Men det finns kapacitet, så kanske kan någon mer kliva fram och imponera i år?
Kata truppen är komplett på seniorsidan, med två dam och två herr deltagare, dock saknas det juniorer. Det är en “ungt” team om man ser till EM erfarenhet. Chalita Andersson har tidigare visat sin kapacitet som junior, men räcker det i seniorkonkurrensen?
Uttagna
Herrar +90 kg
Fredrik Olsson
Simon Pålsson
Herrar -80 kg
Oscar Bertilsson
Damer  +65 kg
Sara Hägge
Damer -65 kg
Cecilia Wallin
Johanna Rapp
Junior herr
Milad Ziyafatalla Samizade
Junior dam
Sanne Larsson
Kata herr
Johan Edin
Andreas Tampe
Kata dam
Alicia Edin
Chalita Andersson