Efter ett år i dvala gör tävlingen Kyokushin Nordic Challenge comeback. Tävlingen som vänder sig till de som vill prova/utveckla sin knockdown erfarenhet. Men också till de som har mer erfarenhet och vill gå en “challenge match” för att testa sin egen kapacitet.  Flera av dagens deltagare i landslaget har deltagit på KNC, en bra tävling att göra debutera i.
Tävlingen har två klasser
KNC
Man kan tävla i den vanliga utslagstävlingen, som har de samma viktklasser som de internationella tävlingarna.  I denna kategori får skall man ha ingen, eller endast lite erfarenhet av knockdown (semi-knock räknas inte) Max fyra (4) internationella tävlingar och en begränsning graderingsmässigt. Inga svartbälten kan delta.
CHALLENGE
I denna klass finns inga begränsningar. Deltagarna går en match mot någon på motsvarande nivå.  Det kan vara ex. landslagsdeltagare, men det kan lika gärna vara oerfarna svartbälten. Som inte kan delta i den andra klassen p.g.a. sin grad. Det viktiga är att deltagarna är på samma nivå. Matchning av deltagare görs av arrangören i dialog med deltagarna.
Tävlingen har tidigare hållits i februari, men p.g.a. lokalbrist flyttas tävlingen till 30 maj.
Plats: Gamlestadshallen Göteborg
Mer information kommer snart på http://knc.keiko.se/